Schoolvoorstellingen

ONDER HET MELKWOUD

Gans goed of slecht is ’t niet, ons leven,
dat Gij ons bij het Melkwoud hebt gegeven
maar Gij zult, ik weet het, van onze daden
de goede zijde zien en niet de kwade

Bloesem OHM

Momenteel werken 15 gemotiveerde jongeren aan onze nieuwe jongerenvoorstelling Onder het melkwoud” van Dylan Thomas – van oorsprong een radiohoorspel uit 1954 – heeft geen plot of dramatische ontwikkeling. Er is alleen het verstrijken van de tijd. “De actie van een normaal toneelstuk ligt in de taal” aldus vertaler Hugo Claus. En daar ligt ook de uitdaging van het opvoeren van dit klassieke stuk: het publiek meenemen in het leven van één dag in het vissersdorp Llaregyb, via een anderhalf uur durend gedicht, dans en zang. Onder het melkwoud is een benevelende roes van woorden van verlangen en zonde. Opgeschreven zonder moraliteit.

De voorstelling is geschikt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Een goede kennismaking met theater, inspirerend om meer voorstellingen te bezoeken en motiverend om wellicht zelf iets aan theater te gaan doen. Om bezoekers hun eigen creativiteit te laten ontdekken, verzorgen we ook workshops om de voorstelling heen.

Heeft u interesse om met uw school deze nieuwe voorstelling te komen? Neem contact op met educatie@jongerentheaterquint.nl.