Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

De jongen die altijd te laat kwam

Theaterworkshop rondom het boek ‘De jongen die altijd te laat kwam’ van John Birmingham

De jongen die altijd te laat kwam

“Bastiaan komt steeds te laat op school. Maar wat wil je, als je onderweg een krokodil tegenkomt die je handschoen opeet, of een leeuw ontmoet die in je broek bijt. Bastiaans leraar gelooft er allemaal niets van. Tot de dag dat Bastiaan wél op tijd komt…”

We starten de workshop met een warming-up en korte theateroefeningen. Daarna lezen we samen het boek ‘De jongen die altijd te laat kwam’ en spelen samen de personages en scènes uit het verhaal.

Thema’s die in deze workshop behandeld worden, zijn: fantasie, expressie en het spelen van personages.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

3 & 4