Doe mee!

Ben jij of ken jij iemand die van films en acteren houdt?

Jongerentheater Quint is op zoek naar spelers voor de nieuwe Capelse speelfilm ‘My Roots’!


Waar gaat de film over?
Niet iedereen heeft dezelfde kansen. Het maakt nogal uit in welk gezin je geboren wordt.
De alleenstaande moeder van de Capelse Jasmijn zit in de schuldhulpverlening. Nog een paar maanden volhouden en dan maakt ze een nieuwe, schuldenvrije start. Jasmijn wordt vandaag 16 jaar. Ze krijgt ontbijt op bed en als cadeau…. een weekendje Londen. En dan wordt ze boos.
“Hoe kom je aan dat geld?”
“Daar heb ik in vijfenveertig weken verdiend met schoonmaken op de ’s Gravenweg”.

Jasmijn maakt zich grote zorgen. Als iemand erachter komt dat haar moeder zwart werkt, is de schuldenhulp voorbij en moet ze misschien haar huis uit. En kan Jasmijn naar een pleeggezin.

Op school geeft haar geschiedenisleraar de klas een bijzondere opdracht. Alle 4-Havo leerlingen van Nederland doen mee aan een interviewproject. In kleine groepjes moeten zij hun opa of oma interviewen en bespreken hoe hun afkomst hun eigen leven beïnvloedt. Door deze verhalen maken ze contact en gaan ze elkaar beter begrijpen. En, ze kunnen een geldprijs winnen van € 5.000.

Als de moeder van Jasmijn dezelfde dag haar baan verliest, zet Jasmijn alles op alles om die geldprijs te winnen en haar moeder te helpen.

My Roots is een ontroerende film over een 16-jarig meisje dat uit de armoe wil ontsnappen en leert om hulp te accepteren. We zien dat zij en haar vrienden allemaal hun geschiedenis meedragen. Maar er met elkaar het beste van maken. Nu. Hier. Op dit moment. En met elkaar.

Bekijk hier de clip van een eerdere speelfilm van Jongerentheater Quint!

Spelers
Wij zijn op zoek naar 14 jongeren, 10 volwassenen en figuranten die in deze film mee willen spelen. Let op: spelers moeten verbonden zijn aan de gemeente Capelle aan den IJssel (wonen, naar school gaan, sporten/cultuur doen of werken).

Er zijn vier grote, “tijdrovende” rollen. Dat zijn Jasmijn, haar beste vriendin Naomi, hun vriend Dylan, en moeder Nana. Jasmijn is de grootste rol. Zij is bij bijna alle opnamedagen aanwezig. Alle andere rollen kosten veel minder tijd. We schatten de meeste rollen tussen de 3 en 8 dagdelen opnametijd.

Het repetitie- en opnameschema kan je hier bekijken. Het repetitierooster is al bekend. Let op, het is nog niet bekend welke rol wanneer op welke opnamedag aanwezig moet zijn. Zodra we de indeling van de opnames definitief hebben, maken we deze bekend.

Voor een overzicht van de rollen met een tijdsindicatie, klik hier.

Casting
Op vrijdag 11 december (19:30 – 22:00 uur) en/of zaterdag 12 december (10:00 – 17:00 uur) nodigen we je uit voor een korte leuke kennismakingsworkshop. Het tijdstip dat je wordt verwacht wordt nader bekend gemaakt. We werken eerst met de hele groep en spelen vervolgens een korte scène voor de camera. Je hoeft dit dus thuis niet voor te bereiden. 

We vragen je vooraf of je wilt gaan voor een rol die relatief weinig tijd kost, of een grotere rol die meer tijd kost. Als we denken een geschikte rol voor je te hebben, gaan we hierover met je in overleg.

De film wordt vertoond in het Isala theater en in Capsloc en willen we tonen in het kader van een cultuureducatief traject in het voortgezet onderwijs.

Daag jezelf uit en kom stralen op de set. Meld je aan via deze link.

Meespelen
Als je geselecteerd en uitgenodigd wordt om mee te spelen repeteren we vanaf 19 december in het IJsselcollege, Pelikaanweg 1 Capelleaan den IJssel. We repeteren enkele dagdelen in de periode 19 december 2020 t/m 6 februari 2021, zie het repetitierooster. De opnames vinden plaats van 13 februari t/m 24 mei 2021. 
Na de casting is het mogelijk om in overleg te gaan met het makersteam over een rol.

Spelers hoeven niet alle repetitie- en opnamedagen aanwezig te zijn. Aanwezigheid is afhankelijk van de rol.

Voorwaarden
Schrijf je voor 5 december in! Als je je hebt ingeschreven:
– Ben je voor de volwassenen rollen boven de 23 jaar.
– Ben je voor de jongeren rollen tussen de 12 en 23 jaar.
– Maak je tijdens de audities kennis met de makers en met elkaar.
– Ga jij of als je < 18 jaar bent, je ouder(s) en/of verzorger(s) akkoord met onze 
Algemene Voorwaarden.
– Ben je beschikbaar tijdens de repetities en opnamedagen. 
– Betaal je als je geselecteerd bent een spelersbijdrage die varieert van € 50 tot € 200 (afhankelijk van de rol)
– Verklein je pasfoto alsjeblieft tot maximaal 50 KB
– Is het lastig om de deelname te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!