Doe mee

Familievoorstelling De Bokkenrijders

JONGERENTHEATER QUINT SPEELT “DE BOKKENRIJDERS”

Mag je geld stelen als je arm bent om medicijnen te kopen voor je zieke moeder? Armoede hoort iets van vroeger te zijn. Of van heel ver weg. Maar het is van alle tijden en soms dichterbij dan je denkt. In onze voorstelling zien we hoe mensen in nood een uitweg zoeken en sociaal onrecht proberen te bestrijden.

In 2019 maken we daarom een nieuwe versie van onze eerdere voorstelling De Bokkenrijders. We sluiten daarbij aan bij ons filmproject Three First Kisses  en geven enkele historische regionale plekken een rol in de voorstelling.

De Bokkenrijders speelt zich af omstreeks 1770. De landheer van Capelle en Zuidplas buit zijn arbeiders volledig uit. De boeren, ambachtslieden en arbeiders van de steenfabriek komen net niet om van de honger. Maar geld voor een dokter en medicijnen is er niet. In Stormpolder (Krimpen a/d IJssel) zijn scheepswerven waar de arbeidsomstandigheden relatief goed zijn, maar de landheer van Capelle en Zuidplas verbiedt het contact en beheert de veerpont. Zijn zoon walgt van deze onderdrukking, maar kan niet tegen zijn vader op. Hij moet lijdzaam toezien hoe zijn vader een meisje verjaagt dat medicijnen komt vragen voor haar zieke moeder.

Dan komt er een marskramer en wordt langzaam alles anders. Terwijl de onrust groeit, krijgen de mensen hulp van de Bokkenrijders die onder aanvoering van de Zwarte Kapitein de uitbuiters een lesje leren.

De makers zijn: Marnix Keeven (regie en scriptbewerking), Renate de Jong (dans/beweging), Robin van Hilten (muziek en zangrepetitor).

KENNISMAKINGSWORKSHOPS:
Jongerentheater Quint zoekt 30 jongeren voor deze uitdaging in de leeftijd van 13 t/m 29 en 10 jonge spelers in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar. Wij streven naar een zo gemengd mogelijke cast qua leeftijd. Het is een pre als je ook goed kan dansen en/of zingen. De kennismakingsworkshops vinden plaats volgens onderstaand schema:

Kennismakingsworkshops vrijdag 19 april 2019
Jongeren, 12+ 18.30 – 21.30 uur
Kennismakingsworkshops zaterdag 20 april 2019
Jongeren, 12+ 10.00 – 13.00 uur
Jonge spelers, 7 t/m 10 jaar 13.30 – 15.00 uur

MEESPELEN:
Als je geselecteerd en uitgenodigd wordt om mee te spelen repeteren we vanaf 11 mei elke zaterdag en zondag van 10.00 tot maximaal 18.00 uur. Je krijgt voorafgaand aan ieder weekend een rooster waarin staat op welke tijdstippen je aanwezig moet zijn. Sommige rollen repeteren ook enkele maandagavonden. De voorstelling wordt opgevoerd in het Isala Theater (Capelle aan den IJssel), Theater de Tuyter (Krimpen aan den IJssel), Theater Swanla (Zuidplas), Hofpleintheater (Rotterdam). Klik hier voor het (voorlopige) repetitie- en speelschema.

VOORWAARDEN:
Schrijf je voor 15 april! Als je je hebt ingeschreven:
– Maak je tijdens de auditie kennis met de makers en met elkaar.
– Ga jij of als je < 18 jaar bent, gaan je ouder(s) en/of verzorger(s) akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
– Ben je beschikbaar tijdens alle repetities en voorstellingen.
– Als je wordt geselecteerd en besluit om mee te spelen, ben je een spelersbijdrage verschuldigd van €225 (jonge spelers: €125). De spelersbijdrage is inclusief video opname. Tot 21 jaar is de spelersbijdrage vrijgesteld van BTW.

JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR:
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Klik hier voor meer informatie.

Inschrijfformulier DE BOKKENRIJDERS

 

Verificatie