Doe mee

JONGERENTHEATER QUINT SPEELT “ONDER HET MELKWOUD”

Gans goed of slecht is ’t niet, ons leven,
dat Gij ons bij het Melkwoud hebt gegeven
maar Gij zult, ik weet het, van onze daden
de goede zijde zien en niet de kwade

Bloesem OHM

Het is nacht in de kleine stad. De bewoners slapen. Wij als toeschouwers mogen een kijkje nemen in hun dromen. De oude kapitein Kat ontmoet zijn verdronken scheepsmaten op de bodem van de zee, en zijn overleden geliefde Rosie. Slager Beynon rijdt op een varkensrug. Mr. Pugh vergiftigt eindelijk zijn valse vrouw. Myfanwy Price droomt van een huwelijk met middenstander Mog Edwards dat nooit waarheid zal worden… En als de zon opkomt en iedereen wakker wordt, mogen we verder meeluisteren en kijken achter alle voordeuren en zo getuige zijn van de verlangens en frustraties van de bewoners. Tot de zon weer ondergaat.

Onder het melkwoud van Dylan Thomas – van oorsprong een radiohoorspel uit 1954 – heeft geen plot of dramatische ontwikkeling. Er is alleen het verstrijken van de tijd. “De actie van een normaal toneelstuk ligt in de taal” aldus vertaler Hugo Claus. En daar ligt ook de uitdaging van het opvoeren van dit klassieke stuk: het publiek meenemen in het leven van één dag in het vissersdorp Llaregyb, via een anderhalf uur durend gedicht, dans en zang. Onder het melkwoud is een benevelende roes van woorden van verlangen en zonde. Opgeschreven zonder moraliteit.

“Ik ben er al heel vroeg bij. Ik ben slecht. God zal mij doodbliksemen. Ik ben zeventien. Ik ga regelrecht naar de hel. Wacht maar. Ik zal zondigen tot ik er van barst.”

De makers zijn: Renate de Jong (dans/beweging), Robin van Hilten (zangrepetitor), Jeroen S. Rozendaal (regie en scriptbewerking).

AUDITIES:
Jongerentheater Quint zoekt 10 tot 15 jongeren voor deze uitdaging in de leeftijd van 13 t/m 29. Wij streven naar een zo gemengd mogelijke cast qua leeftijd. Het is een pre als je ook goed kan dansen en/of zingen. De auditie vinden plaats op 4 november 2018 van 10.00 – 15.00 uur in het IJsselcollege.

MEESPELEN:
Als je geselecteerd en uitgenodigd wordt om mee te spelen repeteren we vanaf 18 november elke zondag van 10.00 tot maximaal 18.00 uur. De voorstelling wordt opgevoerd in de kleine zaal van het Isala Theater op 24 en 25 april en 4 en 5 mei 2019.

VOORWAARDEN
Schrijf je voor 1 november in! Als je je hebt ingeschreven:
– Betaal je vóór 4 november een bijdrage van € 5 voor deelname aan de auditie. Betaalgegevens: NL02INGB0009012836 t.n.v. Stichting Jongerentheater Quint, onder vermelding van auditie OHM. Vermeld ook even je voor- en achternaam.
– Maak je tijdens de auditie kennis met de makers en met elkaar.
– Ga jij of als je < 18 jaar bent, gaan je ouder(s) en/of verzorger(s) akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
– Ben je beschikbaar tijdens alle repetities en voorstellingen.
– Als je wordt geselecteerd en besluit om mee te spelen, ben je lesgeld verschuldigd: € 140. Tot 21 jaar is de spelersbijdrage vrijgesteld van BTW.

Inschrijfformulier Onder het melkwoud

 

Verificatie

Als je op de hoogte gehouden wil worden van onze voorstellingen en activiteiten,
vul dan onderstaand formulier in.

Houd ook de website in de gaten!

Ik heb interesse om mee te spelen in een andere voorstelling

 

Verificatie