De Sleuteldrager

Vertrouw nooit wie alles ziet. De Gruwel is de Gruwel niet…

De Sleuteldrager

Angst houdt het kleine koninkrijk Myr in haar greep. Als de wilde wikke woekert door het woud, versteent het alles wat leeft. En in de rivier houdt zich een monster schuil. Timeo is de enige die Myr kan redden. Hij zal de sleutel die al tientallen jaren in zijn familie wordt doorgegeven, naar de koning moeten brengen.

Als de Gruwel daadwerkelijk ontwaakt, is Timeo is de eerste die het ziet. Als hij op weg gaat naar het kasteel, ontmoet hij Manou en samen proberen ze de Gruwel onschadelijk te maken. Zullen ze op tijd zijn? En voor welke duistere krachten proberen de oude kinderliedjes uit de stad hen te waarschuwen?

Een verhaal over hoe een web van leugens iedereen verlamt van angst en hoe twee jonge mensen zich daar niet bij neer leggen.

De Sleuteldrager 1
De Sleuteldrager 2
De Sleuteldrager 3

Aanmelden

Wie zoeken we?

Jongerentheater Quint is op zoek naar spelers tussen van 8 t/m 23 jaar uit (de regio) Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas. We zoeken een mix van ervaren en onervaren spelers. Daarnaast willen we dat onze spelersgroep een goede afspiegeling is van de regio en zoeken we spelers met diverse culturele achtergronden. We nodigen je van harte uit kennis te komen maken bij een plezierige auditie.

Auditie

Aanmelden voor de auditie kan tot en met 5 april 2024. De audities vinden plaats op vrijdag 12 april (18.30 – 21.30 jongeren) of zaterdag 13 april (10.00 –11.30 jonge spelers en 12.00 – 15.00 uur jongeren). Je hoeft voor de audities niets voor te bereiden, want we gaan gewoon een paar uur met elkaar dansen, zingen en toneelspelen. Locatie: EYE College te Capelle aan den IJssel (Pelikaanweg 1). Tegen die tijd ontvang je meer informatie over het auditieproces. 

Meespelen

Als je geselecteerd en uitgenodigd wordt om mee te spelen, starten we vanaf zaterdag 18 mei. We repeteren ieder weekend op zaterdag en zondag in het IJsselcollege te Capelle aan den IJssel. Iedere week krijg je een nieuw rooster. Je repeteert in principe maximaal 3 dagdelen per weekend, zodat je altijd een dagdeel vrij hebt voor huiswerk of andere activiteiten.

De jonge spelers repeteren minder, de eerste twee weekenden niet en daarna 1 tot 2 dagdelen per weekend.

De voorstellingen zijn in de grote zaal van het Isala Theater (Capelle), in De Tuyter (Krimpen), in Dorpshuis Swanla (Zevenhuizen) en het Hofpleintheater (Rotterdam).

Voor scholen

De voorstelling wordt van september tot november 2023 gespeeld in verschillende theaters in de regio. Scholen kunnen de voorstelling bezoeken in het Isala Theater, de Tuyter en Dorpshuis Swanla. Reserveren kan door te e-mailen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Productievoorwaarden

Als je je hebt ingeschreven:

  • Maak je tijdens de auditie kennis met de makers en met elkaar.
  • Ga jij of als je < 18 jaar bent, je ouder(s) en/of verzorger(s) akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
  • Ben je beschikbaar tijdens alle repetities en voorstellingen.
  • Betaal je als je geselecteerd bent en besluit mee te doen een spelersbijdrage van € 275 voor spelers en € 175 voor jonge spelers. Vanaf 21 jaar plus 21% BTW.
  • Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Repetitie- en voorstellingsschema 2024 De Sleuteldrager
De Sleuteldrager 1
De Sleuteldrager 2
De Sleuteldrager 3
De Sleuteldrager 1
De Sleuteldrager 2
De Sleuteldrager 3

Let op: als je voor 8 april nog niks hebt gehoord over de details van de auditie, graag even contact met ons opnemen via het e-mailadres .(JavaScript must be enabled to view this email address)