Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Het Circus

Theaterworkshop waarin razendsnel een minicircusvoorstelling in elkaar wordt gezet.

Het Circus

In deze workshop staat het circus centraal, waar clowns, goochelaars en koorddansers te vinden zijn. De leerlingen gaan aan de slag met “sensationele circusacts” en oefenen voor een circusvoorstelling die ze aan het eind van de workshop presenteren.

De workshop is opgebouwd uit een warming-up, oefeningen over het gebruik van fantasie, circusoefeningen en de afsluitende circusvoorstelling. Thema’s die in deze workshop behandeld worden, zijn: beweging, presentatie, inlevingsvermogen en fantasie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €65,- exclusief reiskosten en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

3 & 4