Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Improvisatietheater - reeks van 3 workshops

Reeks van 3 theaterworkshops over de basis van improvisatietheater.

Improvisatietheater - reeks van 3 workshops

In deze workshops staat improviseren centraal; hoe speel je een scène die van tevoren nog niet was bedacht? Tijdens de workshops krijgen de leerlingen handvatten aangereikt om al improviserend een scène tot stand te brengen. We beginnen in de eerste workshop met eenvoudige oefeningen, maar bouwen deze gaandeweg uit. Uiteindelijk leren de leerlingen improviseren, waarbij ze worden uitgedaagd te balanceren tussen het volgen van je eigen ideeën en samenwerken met de ander.

De workshops zijn opgebouwd uit een korte warming-up, diverse oefeningen en het spelen van korte scènes. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: samenwerking, fantasie, spanningsopbouw en improvisatie.

Eventueel is deze workshop ook te boeken voor 1 les. De workshop gaat dan minder de diepte in en dient vooral als een kennismaking met improvisatietheater. Deze workshop is te vinden onder de naam “Improvisatietheater - 1 workshop”

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

5 & 6 & 7 & 8

Reeks van 3 workshops