My Roots

Op aanvraag beschikbaar

Een ontroerende film over armoede en vriendschap

My Roots 1
My Roots 2
My Roots 3

Het verhaal

My Roots is een ontroerende film over een 16-jarig meisje dat uit de armoe wil ontsnappen en leert om hulp te accepteren. We zien dat zij en haar vrienden allemaal hun geschiedenis meedragen. Maar er met elkaar het beste van maken. Nu. Hier. Op dit moment. En met elkaar.

Niet iedereen heeft dezelfde kansen. Het maakt nogal uit in welk gezin je geboren wordt. De alleenstaande moeder van de Capelse Jasmijn zit in de schuldhulpverlening. Nog een paar maanden volhouden en dan maakt ze een nieuwe, schuldenvrije start. Jasmijn wordt vandaag 16 jaar. Ze krijgt ontbijt op bed en als cadeau…. een weekendje Londen. En dan wordt ze boos.

My Roots 1
My Roots 2
My Roots 3

“Hoe kom je aan dat geld?”

“Dat heb ik in vijfenveertig weken verdiend met schoonmaken op de ’s-Gravenweg”.

Jasmijn maakt zich grote zorgen. Als iemand erachter komt dat haar moeder zwart werkt, is de schuldenhulp voorbij en moet ze misschien haar huis uit. En kan Jasmijn naar een pleeggezin.

Op school geeft haar geschiedenisleraar de klas een bijzondere opdracht. Alle 4-Havo leerlingen van Nederland doen mee aan een interviewproject. In kleine groepjes moeten zij hun opa of oma interviewen en bespreken hoe hun afkomst hun eigen leven beïnvloedt. Door deze verhalen maken ze contact en gaan ze elkaar beter begrijpen. En, ze kunnen een geldprijs winnen van €5.000.

Als de moeder van Jasmijn dezelfde dag haar baan verliest, zet Jasmijn alles op alles om die geldprijs te winnen en haar moeder te helpen.

 Bekijk de film in de klas of op jouw evenement!
My Roots 1
My Roots 2
My Roots 3

Vertoningen

De film bekijken op school of vertonen tijdens een evenement? Dat kan! Neem hier contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

My Roots 1
My Roots 2
My Roots 3