Maatregelen coronavirus (COVID-19)

Coronatoegangsbewijs

We kijken er naar uit om u weer te mogen verwelkomen in ons theater. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en spelers staat hierbij voorop. Daarom is voor bezoek aan de voorstellingen een coronatoegangsbewijs nodig!

Wat is een Coronatoegangsbewijs?

Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

Het Coronatoegangsbewijs kunt u als volgt verkrijgen:

 • TESTBEWIJS – Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via https://www.testenvoortoegang.org/ maakt u een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in uw buurt.
 • VACCINATIEBEWIJS – Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
 • HERSTELBEWIJS – Een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Op de site van de Rijksoverheid kunt u terecht voor de stappen die u dient te ondernemen om van uw test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code.

Of bekijk hier een filmpje waar alle stappen in worden uitgelegd.

Iedereen vanaf 13 jaar moet een Coronatoegangsbewijs tonen (jonger dan 13 jaar uitsluitend toegang op vertoon van een geldig identiteitsbewijs).

Wat gebeurt er bij binnenkomst?

 • Als u een activiteit of voorstelling bezoekt waar een Coronatoegangsbewijs verplicht is, wordt aan de ingang uw QR-code gescand. Dit is uw geldige Coronatoegangsbewijs. Deze QR-code toont u ofwel op uw telefoon in de CoronaCheck-app of heeft u thuis al geprint via CoronaCheck.nl.
 • Vergeet aub bij uw bezoek uw legitimatiebewijs niet. Medewerkers vergelijken de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het Coronatoegangsbewijs.
 • Bij activiteiten en voorstellingen mét Coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden.

Algemene maatregelen theaters

 • Voor bezoek aan de voorstellingen is een coronatoegangsbewijs nodig
 • Vertoon jij symptomen of is iemand uit je huishouden ziek? Blijf dan thuis!
 • Neem je tickets liefst digitaal mee, op je smartphone. Er wordt gebruikt gemaakt van zelfscanners
 • Desinfecteer je handen bij de zuilen in de theaters
 • Volg de looproute en de aanwijzingen van de medewerkers

Contact

We houden iedereen via deze speciale informatiepagina op de hoogte van de status van onze evenementen. Heeft u een vraag over het coronatoegangsbewijs, een afgelaste voorstelling of auditie door de maatregelen rondom het corona-virus? Gebruik het formulier op onze Contact pagina om uw bericht te sturen.