Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Kapitein Karel en zijn Matrozen

Theaterworkshop over matrozen die een spannend avontuur beleven.

Kapitein Karel en zijn Matrozen

In deze workshop staat een verhaal over kapitein Karel centraal. Hij wil uit varen, maar al zijn matrozen zijn zeeziek geworden. Gelukkig vindt hij veel nieuwe hulpjes op de matrozenschool. Als ze aan het varen zijn en de kapitein even gaat slapen, komen ze een piraat tegen die hen meeneemt op een spannend avontuur.

De workshop is opgebouwd uit een warming-up, oefeningen, het verhaal en het spelen van het verhaal. Thema’s die in deze workshop behandeld worden, zijn: beweging, expressie, samenwerking en fantasie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €65,- exclusief reiskosten en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

1 & 2