Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Bijzonder Gekke Figuren

Theaterworkshop over het ontwikkelen en spelen van personages.

Bijzonder Gekke Figuren

In deze workshop gaan we aan de slag met het bedenken van personages. Waar haal je je inspiratie vandaan? Hoe leef je je in? En hoe kun je fysiek transformeren? Na het creëren van de personages, gaan we aan de slag met het maken van een korte scène waarin de personages voorkomen.

De workshop is opgebouwd uit een korte warming-up, oefeningen, werken met tekst en het spelen van een scène. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: houding, articulatie, transformatie en presentatie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €65,- exclusief reiskosten en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

5 & 6