Reserveren

Koop uw kaarten NU!

Familievoorstelling De Bokkenrijders

Momenteel repeteert JONGERENTHEATER QUINT voor de nieuwe familievoorstelling “DE BOKKENRIJDERS”

Mag je geld stelen als je te arm bent om medicijnen te kopen voor je zieke moeder? Armoede hoort iets van vroeger te zijn. Of van heel ver weg. Maar het is van alle tijden en soms dichterbij dan je denkt. In onze voorstelling zien we hoe mensen in nood een uitweg zoeken en sociaal onrecht proberen te bestrijden.

 

In 2019 maken we daarom een nieuwe versie van onze eerdere voorstelling De Bokkenrijders. We sluiten daarbij aan bij ons filmproject Three First Kisses  en geven enkele historische regionale plekken een rol in de voorstelling.

De Bokkenrijders speelt zich af omstreeks 1770. De landheer van Capelle en Zuidplas buit zijn arbeiders volledig uit. De boeren, ambachtslieden en arbeiders van de steenfabriek komen net niet om van de honger. Maar geld voor een dokter en medicijnen is er niet. In Stormpolder (Krimpen a/d IJssel) zijn scheepswerven waar de arbeidsomstandigheden relatief goed zijn, maar de landheer van Capelle en Zuidplas verbiedt het contact en beheert de veerpont. Zijn zoon walgt van deze onderdrukking, maar kan niet tegen zijn vader op. Hij moet lijdzaam toezien hoe zijn vader een meisje verjaagt dat medicijnen komt vragen voor haar zieke moeder.

Dan komt er een marskramer en wordt langzaam alles anders. Terwijl de onrust groeit, krijgen de mensen hulp van de Bokkenrijders die onder aanvoering van de Zwarte Kapitein de uitbuiters een lesje leren.

De makers zijn: Marnix Keeven (regie en scriptbewerking), Renate de Jong (dans/beweging), Robin van Hilten (muziek en zangrepetitor).

Kaarten zijn nu al verkrijgbaar
Capelle a/d IJssel: https://www.isalatheater.nl/agenda/688/De_bokkenrijders_vanaf_5_jaar_/Jongerentheater_Quint/

Krimpen a/d IJssel:
https://cwpkrimpen.stager.nl/web/tickets

Of reserveer voor Theater Swanla via 

Reserveer tot 1 dag voor de voorstelling DE BOKKENRIJDERS

 

Verificatie