over Quint

Stichting Jongerentheater Quint is opgericht in 2001 en ingeschreven onder KvK-nummer 24316605
Voor contact mail naar info@jongerentheaterquint.nl 

Bekijk hier onze Algemene Voorwaarden

We maken sinds 1999 jaarlijks een of twee jongerenvoorstellingen voor middelbare scholieren en sinds 2003 één familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 of 6 jaar. Onze overige activiteiten bestaan uit het geven van theaterworkshops voor het voortgezet en basisonderwijs. We zijn gevestigd in Capelle aan den IJssel en werken met 60 (wisselende) jongeren uit de regio Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

Samen met jongeren uit de regio Krimpen aan den IJssel, Zuidplas en Capelle aan den IJssel maken we met een professioneel team de theatervoorstelling. Het team bestaat uit een schrijver/regisseur, een choreograaf, een componist, decorontwerper, kostuumontwerper en een lichtontwerper. Een mix van ervaren en beginnende professionals, die werken vanuit vriendschap en bevlogenheid om jongeren in aanraking te brengen met theater.

Audities jongerenvoorstelling:
Om mee te spelen in de jongerenvoorstelling wordt jaarlijks in oktober een openbare auditie 15+ gehouden. Daarna begint het repetitieproces van wekelijks ca 1 dag repeteren in Capelle aan den IJssel om in maart klaar te zijn voor de première in de Luc Lutz zaal van het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.
De voorstelling is vier keer te zien als vrije voorstelling en op verzoek spelen we schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs.
De spelersbijdrage voor de jongerenvoorstelling is in 2017 € 135*.

Workshops familievoorstelling:
Als je in de familievoorstelling wilt meespelen ga je naar de brugklas of ben je tussen 12 en 24 jaar . Je doet mee aan de gratis workshops spel, zang en dans in april waarin 40 spelers worden geselecteerd. Vanaf mei wordt 30 weekenddagen gerepeteerd.
De voorstelling gaat in september in première in de grote zaal van het Isala Theater in Capelle aan den IJssel en is vervolgens te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel en in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas).
Bij 7 vrije voorstellingen en 8 schoolvoorstellingen kunnen bezoekers genieten van onze jongeren. Kinderen en jongeren zien hun leeftijds- en/of plaatsgenoten zingen, dansen en acteren. Een spannende voorstelling met professionele middelen gemaakt. We enthousiasmeren zowel de meespelende jongeren als het publiek en verwachten bijna 4000 bezoekers. Een uniek project in onze regio.
De spelersbijdrage voor de familievoorstelling is in 2017 € 230* (inclusief twee entreekaarten voor een voorstelling in De Tuyter of Theater Swanla).

Een ‘Quintjaar’ ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:
januari: op zoek naar ervaren en onervaren spelers voor de familievoorstelling /repetities jongerenvoorstelling
februari: idem
maart: première jongerenvoorstelling
april: workshops familievoorstelling
mei tot de zomervakantie: repetities familievoorstelling
augustus: laatste week van de zomervakantie repetities familievoorstelling
september: première familievoorstelling
oktober: voorstellingen in Krimpen aan den IJssel en Zevenhuizen / audities jongerenvoorstelling
november: repetities jongerenvoorstelling
december: repetities jongerenvoorstelling

 

*Tot 21 jaar is de spelersbijdrage vrijgesteld van BTW.