Oorlogswinter

Naar het beroemde boek van Jan Terlouw

Oorlogswinter

Wil jij een onvergetelijke periode vol theater, dans en muziek? Een nieuwe vriendengroep met een hoop gezelligheid? Meld je dan snel aan voor de nieuwe familievoorstelling Oorlogswinter. Wij zijn op zoek naar circa 30 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar en 12 jonge spelers tussen de 7 t/m 11 jaar uit (de regio) Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas. We zoeken een mix van ervaren en onervaren spelers. We nodigen je van harte uit kennis te komen maken bij een plezierige auditie.

Oorlogswinter 1
Oorlogswinter 2
Oorlogswinter 3

Nu zijn ze er nog. Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Van de Duitse bezetting, het bombardement op Rotterdam en de razzia’s. Ooggetuigen die weten wat vrijheid betekent. En nieuwe generaties zien nu een nieuwe onbegrijpelijke oorlog, als Rusland Oekraïne binnenvalt. Wat leren we van het verleden? Hoe zouden we zelf handelen? Nu kunnen we nog vragen hoe het voor ze was en het verhaal levend houden. Om te wensen dat er nooit meer oorlog is.

Nu willen we het verhaal aan nieuwe generaties vertellen. Gebaseerd op het prachtige en beroemde boek van Jan Terlouw.

Wie kun je vertrouwen als het oorlog is? Het is de ijskoude winter van 1944/1945. De 16-jarige Maaike haat de Duitse bezetters. Die zomaar mensen wegvoeren om nooit meer terug te keren. Oom Ben is haar held, die zit bij het verzet. Haar buurmeisje Dirkje ook. Zij gaat het distributiekantoor overvallen om voedselbonnen te stelen voor onderduikers. Ze vraagt Maaike een brief te bezorgen, mocht het mis gaan. Als Maaike de brief aanneemt, komt haar eigen leven in gevaar. Is haar haat tegen onrecht groter dan de wens om veilig te leven? En wie kan ze dan nog vertrouwen?

Repetitie- en voorstellingenschema Oorlogswinter 2023

Voor scholen

De voorstelling wordt van september tot november 2023 gespeeld in verschillende theaters in de regio. Scholen kunnen de voorstelling bezoeken in het Isala Theater, de Tuyter en Dorpshuis Swanla. Reserveren kan door te e-mailen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Oorlogswinter 1
Oorlogswinter 2
Oorlogswinter 3

Aanmelden

WIE ZOEKEN WE?

Jongerentheater Quint is op zoek naar spelers tussen van 8 t/m 23 jaar uit (de regio) Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas. We zoeken een mix van ervaren en onervaren spelers. Daarnaast willen we dat onze spelersgroep een goede afspiegeling is van de regio en zoeken we spelers met diverse culturele achtergronden. We nodigen je van harte uit kennis te komen maken bij een plezierige auditie.


AUDITIE

Aanmelden voor de auditie kan tot en met 7 april 2023. De audities vinden plaats op vrijdag 14 april (18.30 – 21.30 jongeren) of zaterdag 15 april (10.00 –11.30 jonge spelers en 12.00 – 15.00 uur jongeren). Je hoeft voor de audities niets voor te bereiden, want we gaan gewoon een paar uur met elkaar dansen, zingen en toneelspelen. Locatie: IJsselcollege te Capelle aan den IJssel (Pelikaanweg 1). Tegen die tijd ontvang je meer informatie over het auditieproces. 


MEESPELEN

Als je geselecteerd en uitgenodigd wordt om mee te spelen, starten we vanaf zaterdag 22 april. We repeteren ieder weekend op zaterdag en zondag in het IJsselcollege te Capelle aan den IJssel. Iedere week krijg je een nieuw rooster. Je repeteert in principe maximaal 3 dagdelen per weekend, zodat je altijd een dagdeel vrij hebt voor huiswerk of andere activiteiten.

De jonge spelers repeteren minder, de eerste twee weekenden niet en daarna 1 tot 2 dagdelen per weekend.

De voorstellingen zijn in de grote zaal van het Isala Theater (Capelle), in De Tuyter (Krimpen), in Dorpshuis Swanla (Zevenhuizen) en het Hofpleintheater (Rotterdam).


VOORWAARDEN

Als je je hebt ingeschreven:

- Maak je tijdens de auditie kennis met de makers en met elkaar.
- Ga jij of als je < 18 jaar bent, je ouder(s) en/of verzorger(s) akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
- Ben je beschikbaar tijdens alle repetities en voorstellingen.
- Betaal je als je geselecteerd bent en besluit mee te doen een spelersbijdrage van € 250 voor spelers en € 150 voor jonge spelers. Vanaf 21 jaar plus 21% BTW.
- Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Inschrijven voor deze productie