Kruistocht in spijkerbroek

Ben jij of ken jij iemand die van zingen, dansen en acteren houdt? Aanmelden kan tot en met 17 april.

Wij zijn op zoek naar spelers met diverse culturele achtergronden voor de nieuwe familievoorstelling 'Kruistocht in spijkerbroek'

Als Rudolf Wega voor een gigantische tijdmachine in een laboratorium staat, moet en zal hij instappen. Hij wil niets liever dan zich als proefkonijn laten terug flitsen naar de Middeleeuwen. Een flinke klap, een gierend geluid en dan….. is de wereld volkomen veranderd.

Hij bevindt zich in het jaar 1212, in de buurt van Keulen. Geen tijd om te genieten van de onbedorven natuur, want hij komt direct in een gevecht terecht. Hij redt het leven van de jonge student Leonardo en raakt in een fantastisch gesprek. Na enkele uren moet Rudolf terug naar de afgesproken plek, maar dan snijden duizenden zingende kinderen hem de pas af. Haveloze, vermoeide en vieze kinderen op weg naar Jeruzalem, om de stad de bevrijden. Blootvoets en in zomerkleding willen ze onder leiding van twee monniken en een herdersjongen die engelen gehoord heeft de hoge bergen over naar het beloofde land.

Rudolf is terecht gekomen in de Kinderkruistocht en kan misschien nooit meer naar huis.

Kruistocht in spijkerbroek 1
Kruistocht in spijkerbroek 2
Kruistocht in spijkerbroek 3

Een verhaal over hoe mensen goedgelovig achter mooie beloftes van praatjesmakers aan lopen. Over het belang van scholing, onderzoek en de juiste feiten kennen. Naar het bekende en bekroonde kinderboek van Thea Beckman uit 1973.

We willen een ensemblevoorstelling maken en dus werken met een grote groep spelers tussen de 8 en 23 jaar. Met een beperkt aantal rollen die meer tekst hebben. Met zijn allen spelen, zingen en dansen.

We willen dat onze spelersgroep een goede afspiegeling is van Capelle, Krimpen en Zuidplas en zoeken spelers met diverse culturele achtergronden.

Aanmelden kan tot en met 17 april.

 Wie zou niet een middagje willen terugreizen in de tijd?

Auditie

Na inschrijving wordt je uitgenodigd voor een vrijblijvende auditie. De audities vinden plaats in het voorjaar. Je hoeft voor de audities niets voor te bereiden, want we gaan gewoon een paar uur met elkaar dansen, zingen en toneelspelen. Op deze manier kan je zelf ontdekken of Jongerentheater Quint iets voor jou is. Locatie: IJsselcollege te Capelle aan den IJssel (Pelikaanweg 1). Tegen die tijd ontvang je meer informatie over het auditieproces.

Meespelen

Vond je de auditie leuk en ben je geselecteerd, dan nodigen we je uit om mee te spelen. We streven ernaar om vanaf mei ieder weekend 2 á 3 dagdelen te repeteren in het IJsselcollege te Capelle aan den IJssel. Afhankelijk van je rol kan de repetitietijd veranderen. De jonge spelers repeteren minder, vaak slechts één dagdeel per weekend en in de laatste week meerdere dagdelen. Het repetitie- en voorstellingsschema kan je via onderstaande link bekijken, dit vormt een leidraad. De voorstellingen zijn in de grote zaal van het Isala Theater, De Tuyter te Krimpen aan den IJssel, Theater Swanla te Zevenhuizen en Hofpleintheater te Rotterdam.

​Bekijk hier het repetitie‐ en voorstellingsschema voor Kruistocht in Spijkerbroek (pdf).
Kruistocht in spijkerbroek 1
Kruistocht in spijkerbroek 2
Kruistocht in spijkerbroek 3

Productievoorwaarden

Als je je hebt ingeschreven:

  • Maak je tijdens de audities kennis met de makers en met elkaar.
  • Ga jij, of als je < 18 jaar bent je ouder(s) en/of verzorger(s), akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
  • Ben je beschikbaar tijdens de repetities en speeldagen.
  • Betaal je als je geselecteerd bent en besluit om mee te doen een spelersbijdrage van € 225 voor spelers en € 125 voor jonge spelers. Vanaf 21 jaar plus 21% BTW.
  • Verklein je pasfoto alsjeblieft tot maximaal 1 Mb (1024 Kb).
  • Is het lastig om de deelname te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Inschrijven voor deze productie