Persberichten

14 oktober 2016 – Jongerentheater Quint zoekt spelers met en zonder ervaring voor de jongerenvoorstellingen van 2017

Op zondag 30 oktober zijn er audities voor twee jongerenvoorstellingen die gaan spelen rond april 2017. Vanaf november beginnen de repetities voor twee nieuwe voorstellingen: BONDGIRLS en BOY/GIRL.
BONDGIRLS
James Bond is een mazzelpik. Al meer dan vijftig jaar deelt hij het witte doek met gevaarlijke, sexy, onafhankelijke, briljante en knappe vrouwen. Vanaf het moment dat Ursula Andress in haar bikini opdook uit zee – elegant, krachtig – omarmde de wereld een nieuw vrouwelijk ideaal: de Bondgirl. De vrouwenrollen in de wereld van Bond zijn gevierd, bediscussieerd en vervloekt.BONDGIRLS is een spel- en zangvoorstelling over seks, stijl, taboes en emancipatie… Een ode aan de actrices die een onvergetelijke indruk achterlieten op onze dromen van celluloid.BOY/GIRL
Ulysses wordt door zijn vader gedwongen om jonge meisjes te ronselen voor prostitutie, maar hij wordt verliefd op zijn eerste slachtoffer: de veetienjarige Sofia. Hij kan haar alleen redden als hij zijn vader een ander meisje brengt, zodat hij toch onderdeel wordt van een keiharde wereld die hij had willen vermijden. Een wereld waar voor ontsnapping een hoge prijs betaald wordt.BOY/GIRL is een confronterende spel- en dansvoorstelling over het fenomeen ‘loverboys’ en gebaseerd op de sociaal-ethische thriller ‘Las Elegidas’ van de Mexicaanse regisseur David Pablos. Deze film werd ook grotendeels door jonge amateur-acteurs gespeeld.De professionele makers Jeroen Rozendaal, Robin van Hilten en Fleur Melssen zijn op zoek naar circa 18 jongeren in de leeftijd van 14 t/m 27 jaar, uit (de regio) Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas. Er is voorkeur voor spelers woonachtig in Capelle aan den IJssel.
De audities, waarvoor niets hoeft te worden voorbereid, zijn op zondag 30 oktober 2016 van 18.00 tot 22.00 uur. Meer informatie en inschrijven via www.jongerentheaterquint.nl

13 oktober 2016 – Pinokkio & co genomineerd voor Beste Nieuwe Musical en wegens succes hernomen

Jongerentheater Quint brengt donderdag 27 oktober en woensdag 2 november opnieuw Pinokkio & co op de planken.
Door Stichting Amateur Musical Awards (AMA) is deze absurdistische komedie over schoonheid van binnen en buiten genomineerd voor Beste Nieuwe Musical. Of Pinokkio & co daadwerkelijk deze prijs in de wacht sleept wordt op 24 oktober tijdens het AMA Gala bekend gemaakt. De cast treedt die avond op in het DeLaMar Theater in Amsterdam en het gala is live via internet en tv te volgen.

Het klinkt als het begin van een mop: Pinokkio, Cyrano en een assistent-adjudant-zonder-neus komen elkaar tegen in de wachtkamer van de plastisch chirurg. Omdat ze alle drie kampen met een nasaal probleem dat een leuke relatie in de weg staat, vertellen ze elkaar hun levensverhalen. Die raken hoe langer hoe meer verstrengeld met een verrassende uitkomst als gevolg …

Pinokkio & co is te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op donderdag 27 oktober 19.30 uur en woensdag 2 november 19.30 uur.
Kaarten à € 12 inclusief consumptie en garderobe via www.isalatheater.nl
De voorstelling is geschikt vanaf 7 jaar en speciaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden schoolvoorstellingen gespeeld. Meer informatie via www.jongerentheaterquint.nl. Scholen boeken via educatie@jongerentheaterquint.nl

Pim van Alten & Jeroen Rozendaal verzorgden het script en de muziek en de regie is in handen van Jeroen Rozendaal. Robin van Hilten is verantwoordelijk voor de arrangementen en zangcoaching en Renate de Jong voor de choreografie en dansrepetities.
Pinokkio & co wordt gespeeld, gezongen en gedanst door Mike Berendsen, Willemijn de Boer, Nica Bol, Vera Cup, Chaira Dangerman, Wilbert Eerland, Florien Ferdinandus, Leya Goudriaan, Melissa van der Heijden, Karlijn van Herk, Nina Hofman, Janneke Krijnen, Melanie Melching, Renske van Oosten, Stefan de Roo, Oscar Vellinga, David Verschoor, Sonja Vonk en Esmée Wagelaar.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel en G Ph Verhagen-Stichting.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

4 oktober 2016 – Het doek valt voor Doornroosje; een familievoorstelling over bezorgde ouders en schijnveiligheid

Op zondag 9 oktober om 15.00 uur is Doornroosje voor de allerlaatste keer te zien in Rotterdam. Deze eigentijdse versie van dit welbekende sprookje wordt gespeeld, gezongen en gedanst door 37 jongeren uit de regio.
Eerder trad het succesvolle Jongerentheater Quint op in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, De Tuyter in Krimpen aan den IJssel en in Theater Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas). Bijna 2500 schoolkinderen zagen de voorstelling in het kader van cultuureducatie en ook de vrije voorstellingen werden goed bezocht.
Doornroosje is uiteraard een sprookje, maar scriptschrijver en regisseur Marnix Keeven heeft er samen met componist en muzikaal leider Robin van Hilten en choreograaf en dansrepetitor Renate de Jong een heel eigentijds stuk van gemaakt. Keeven: “Het is toch enorm actueel. Welke vader wil nou niet het liefst een muur bouwen om z’n dochter om haar te beschermen tegen de boze buitenwereld?”
Musical Nieuws: “Doornroosje vertelt het aloude verhaal van het prinsesje dat zich prikken zou aan een spinnenwiel, maar dan met een Quintiaanse twist.”
De familievoorstelling (4+) is nog te zien op zondag 9 oktober. aanvang 15.00 uur in Theater 222/De Entree in Rotterdam – reserveer via www.hofpleinrotterdam.nl
Kaarten vanaf € 11 inclusief consumptie. Daarna valt het doek definitief voor Doornroosje.

Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Van Capellen Stichting, SYnerKri, Gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

Klik hier voor de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=z6GI7FgZrII

12 september 2016 – Capels Compliment bij première Doornroosje

Onder grote belangstelling ging afgelopen zaterdag in het Isala Theater de voorstelling Doornroosje van Jongerentheater Quint in première. Niet alleen voor de 37 acterende jongeren was de avond een groot succes, maar ook voor regisseur Marnix Keeven. Na afloop werd hij op het podium in het zonnetje gezet door cultuurwethouder Josien van Cappelle en ontving hij een Capels Compliment.

Hoewel Keeven even moest wennen aan alle aandacht – ‘regisseurs horen niet op het podium; op die plek moeten de kinderen stralen’- nam hij de gemeentelijke onderscheiding vol trots in ontvangst. Hij ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het jongerentheater. Quint bestaat vijftien jaar en in die tijd heeft Keeven vele theatervoorstellen geschreven en geregisseerd. “Je brengt kinderen vroeg in aanraking met het theater, verbindt op die manier generaties en laat zien waartoe kinderen allemaal in staat zijn”, zei wethouder Van Cappelle vol lof.

Awards
Met zijn voorstellingen belandde Keeven meerdere keren op een longlist van beste voorstellingen van de stichting Amateur Musical Awards. Twee jaar geleden werd hij genomineerd voor deze awards in de categorie Beste Regie, met zijn voorstelling Hasse Simonsdochter (naar de klassieker van Thea Beckman).

Speeldata
Jeugdtheater Quint speelt Doornroosje de komende tijd voor ruim 2.000 scholieren uit de regio tijdens speciale voorstellingen onder schooltijd. Daarnaast is de voorstelling nog te zien op zaterdag 24 september in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel, op zondag 2 oktober in Theater Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) en op zondag 9 oktober in Theater 222 in Rotterdam. Kijk voor meer informatie en het bestellen van toegangskaarten op www.jongerentheaterquint.nl. 

5 september 2016 – Jongerentheater Quint verwacht ruim 2000 scholieren bij Doornroosje
‘eigentijds sprookje over bezorgde ouders en schijnveiligheid’

 Doornroosje, de nieuwste productie van Jongerentheater Quint is een humoristische familievoorstelling (4+) over bezorgde ouders en schijnveiligheid. Vanaf donderdag 8 september zullen ruim 2000 scholieren uit de regio in het kader van cultuureducatie de voorstelling bezoeken in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, De Tuyter in Krimpen aan den IJssel en Theater Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas).

“Het enige waar mijn dochter zich aan zal prikken zijn de doornen van een roos. En zo zal mijn dochter heten: Doornroosje”.

Doornroosje is uiteraard een sprookje, maar Marnix Keeven heeft er samen met componist en muzikaal leider Robin van Hilten en choreograaf en dansrepetitor Renate de Jong een heel eigentijds stuk van gemaakt. Keeven: “Het is toch enorm actueel. Welke vader wil nou niet het liefst een muur bouwen om z’n dochter om haar te beschermen tegen de boze buitenwereld?”
Musical Nieuws: “Doornroosje vertelt het aloude verhaal van het prinsesje dat zich prikken zou aan een spinnenwiel, maar dan met een Quintiaanse twist. Zo wordt het ook een verhaal over bezorgde ouders en schijnveiligheid.”

Het speelschema:
Isala Theater Capelle aan den IJssel – reserveren via isalatheater.nl
za 10 september 2016 19.30 uur Première
zo 11 september 2016 15.00 uur
De Tuyter Krimpen aan de IJssel – reserveren via jongerentheaterquint.nl
za 24 september 2016 15.00 en 19.30 uur
Theater Swanla Zevenhuizen (Zuidplas) – reserveren via jongerentheaterquint.nl
zo 2 oktober 2016 15.00 uur
Theater 222 Rotterdam – reserveren via hofpleinrotterdam.nl
zo 9 oktober 2016 15.00 uur
Kaarten kosten € 14 of € 11 (t/m 17 jaar) inclusief garderobe en consumptie.

Vanaf september speelt Jongerentheater Quint voor vrij publiek én (onder schooltijd) voor scholen dit eigentijdse sprookje dat heel actueel is, in vier theaters in de regio. Scholen kunnen nog steeds boeken via www.jongerentheaterquint.nl

Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Van Capellen Stichting, SYnerKri, Gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

29 augustus 2016 – Doornroosje: over bezorgde ouders en schijnveiligheid vanaf 10 september in vier theaters in de regio

De laatste hand wordt gelegd aan deze humoristische familievoorstelling (4+) van Jongerentheater Quint. Dertig repetitiedagen onder professionele begeleiding zitten er bijna op voor de zevenendertig jongeren uit de regio. Dit weekend was de kostuumdoorloop en vanaf komend weekend wordt de voorstelling in het Isala Theater gemonteerd. Daar komt het geheel van spelers, decor, licht en techniek bij elkaar en is de voorstelling klaar voor het publiek.
Het publiek bestaat eerst vooral uit bijna 2000 basisscholieren tijdens de schoolvoorstellingen in het Isala Theater. De première voor vrij publiek vindt plaats op zaterdag 10 september, aanvang 19.30 uur  in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. En er zijn nog kaarten verkrijgbaar.Jongerentheater Quint staat met Kinderen van Moeder Aarde en Pinokkio & co, de twee producties van vorig seizoen, maar liefst 8 maal op de longlist van de Amateur Musical Awards. Al eerder kreeg scriptschrijver en regisseur Marnix Keeven een nominatie voor Beste Regie van Hasse Simonsdochter, eveneens een eerdere productie. Met de kwaliteit van de theaterproducties van Quint zit het wel goed en met de familievoorstelling Doornroosje hoopt Quint jong en oud weer te verrassen.
Doornroosje is uiteraard een sprookje, maar Marnix Keeven heeft er samen met componist en muzikaal leider Robin van Hilten en choreograaf en dansrepetitor Renate de Jong een heel eigentijds stuk van gemaakt. Keeven: “Het is toch enorm actueel. Welke vader wil nou niet het liefst een muur bouwen om z’n dochter om haar te beschermen tegen de boze buitenwereld?”
Musical Nieuws: “Doornroosje vertelt het aloude verhaal van het prinsesje dat zich prikken zou aan een spinnenwiel, maar dan met een Quintiaanse twist. Zo wordt het ook een verhaal over bezorgde ouders en schijnveiligheid.”Doornroosje is verder te zien op:
zondag 11 september aanvang 15.00 uur in Isala Theater – reserveer via www.isalatheater.nl
zaterdag 24 september aanvang 15.00 en 19.30 uur in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel – reserveer via www.jongerentheaterquint.nl
zondag 2 oktober aanvang 15.00 uur in Theater Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) – reserveer via www.jongerentheaterquint.nl
zondag 9 oktober aanvang 15.00 uur in Theater 222 in Rotterdam – reserveer via www.hofpleinrotterdam.nl
Kaarten vanaf € 11 inclusief consumptie en garderobe.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Van Capellen Stichting, SYnerKri, Gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

21 juni 2016 – Jongerentheater Quint laat Capelle bruisen

De nieuwe burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam, wordt welkom geheten tijdens het festivalweekend in het Schollebos. Jongerentheater Quint is natuurlijk ook van de partij en verzorgt een opreden met hoogtepunten uit diverse producties. Quint is te zien op podium 1 van 13.15-13.30 uur.
Pinokkio & co, de succesvolle jongerenvoorstelling die in april te zien was in Capelle, zal in het najaar worden hernomen. Waarom? Kom kijken!
Hasse Simonsdochter kreeg eerder twee nominaties voor de Amateur Musical Awards (Beste vrouwelijke Hoofdrol en Beste Regie). Uiteraard krijgt het publiek een terugblik op Hasse.
Momenteel wordt er door 37 jongeren uit de regio onder professionele begeleiding hard gewerkt aan de volgende familievoorstelling Doornroosje. 
Tijdens ‘Laat Capelle bruisen’ daarom ook een voorproefje van Doornroosje, een humoristische voorstelling over overbezorgde ouders en schijnveiligheid. Deze is vanaf 10 september te zien in is het Isala Theater.
Reserveren via www.isalatheater.nl

11 april 2016 – Pinokkio & co deze week vier maal in Isala Theater

De negentien spelers van Pinokkio & co zijn helemaal klaar voor publiek. De première die bijna uitverkocht is, is op woensdag 13 april 19.30 uur, en de voorstelling is ook te zien op donderdag 14 april 19.30 uur en op zondag 17 april 14.00 uur
Op vrijdag worden tijdens een speciale schoolvoorstelling de kunstklassen verwacht van het Coenecoop College uit Waddinxveen.
Het klinkt als het begin van een mop: Pinokkio, Cyrano en een assistent-adjudant-zonder-neus komen elkaar tegen in de wachtkamer van de plastisch chirurg. Omdat ze alle drie kampen met een nasaal probleem dat een leuke relatie in de weg staat, vertellen ze elkaar hun levensverhalen. Die raken hoe langer hoe meer verstrengeld met een verrassende uitkomst als gevolg …
Pinokkio & co is geschikt vanaf 7 jaar en speciaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden schoolvoorstellingen gespeeld.
Sinds november 2015 repeteren de spelers wekelijks in het IJsselcollege onder professionele begeleiding. De voorstelling dingt mee naar de Amateur Musical Awards, waarvoor Jongerentheater Quint eerder twee nominaties (Beste vrouwelijke hoofdrol en Beste regie) in de wacht sleepte.
Kaarten à € 12 inclusief consumptie en garderobe via www.isalatheater.nl of (voor vrijgekomen plaatsen tijdens de première) www.jongerentheaterquint.nl.
Scholen boeken via de website of educatie@jongerentheaterquint.nl
Pim van Alten & Jeroen Rozendaal verzorgden het script en de muziek, de regie is in handen van Jeroen Rozendaal. Robin van Hilten is verantwoordelijk voor de arrangementen en zangcoaching en Renate de Jong voor de choreografie en dansrepetities.

Pinokkio & co wordt gespeeld, gezongen en gedanst door Mike Berendsen, Willemijn de Boer, Nica Bol, Vera Cup, Chaira Dangerman, Wilbert Eerland, Florien Ferdinandus, Leya Goudriaan, Melissa van der Heijden, Karlijn van Herk, Nina Hofman, Janneke Krijnen, Melanie Melching, Renske van Oosten, Stefan de Roo, Oscar Vellinga, David Verschoor, Sonja Vonk en Esmée Wagelaar.

Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel en G. Ph. Verhagen-Stichting.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

13 maart 2016 – Schudden van het lachen bij Pinokkio & co

Vanaf woensdag 13 april spelen 19 jongeren uit de regio Pinokkio & co, een absurdistische komedie over schoonheid van binnen en buiten. De voorstelling is geschikt vanaf 7 jaar en speciaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden schoolvoorstellingen gespeeld.
Sinds november 2015 repeteren de spelers wekelijks in het IJsselcollege onder professionele begeleiding. De voorstelling dingt mee naar de Amateur Musical Awards, waarvoor Jongerentheater Quint eerder twee nominaties (Beste vrouwelijke hoofdrol en Beste regie) in de wacht sleepte.Het klinkt als het begin van een mop: Pinokkio, Cyrano en een assistent-adjudant-zonder-neus komen elkaar tegen in de wachtkamer van de plastisch chirurg. Omdat ze alle drie kampen met een nasaal probleem dat een leuke relatie in de weg staat, vertellen ze elkaar hun levensverhalen. Die raken hoe langer hoe meer verstrengeld met een verrassende uitkomst als gevolg …
Pinokkio & co is te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op woensdag 13 april 19.30 uur (première), donderdag 14 april 19.30 uur en zondag 17 april 14.00 uur.
In de Tuyter in Krimpen aan den IJssel vrijdag 15 april 19.30 uur.
Kaarten à € 12 inclusief consumptie en garderobe via www.isalatheater.nl of www.jongerentheaterquint.nl
Scholen boeken via de website of educatie@jongerentheaterquint.nl
Pim van Alten & Jeroen Rozendaal verzorgden het script en de muziek en de regie is in handen van Jeroen Rozendaal. Robin van Hilten is verantwoordelijk voor de arrangementen en zangcoaching en
Renate de Jong voor de choreografie en dansrepetities.

Pinokkio & co wordt gespeeld, gezongen en gedanst door Mike Berendsen, Willemijn de Boer, Nica Bol, Vera Cup, Chaira Dangerman, Wilbert Eerland, Florien Ferdinandus, Leya Goudriaan, Melissa van der Heijden, Karlijn van Herk, Nina Hofman, Janneke Krijnen, Melanie Melching, Renske van Oosten, Stefan de Roo, Oscar Vellinga, David Verschoor, Sonja Vonk en Esmée Wagelaar.

7 maart 2016 – GEZOCHT: THEATERTALENT met en zonder ervaring

Voor de eigentijdse familievoorstelling Doornroosje zoekt Jongerentheater Quint veertig spelers van 12 tot 24 jaar. Doornroosje is een humoristische familievoorstelling over bezorgde ouders en schijnveiligheid.

De audities hiervoor (in de vorm van gratis workshops spel, zang en dans) vinden plaats in Capelle aan den IJssel op zondag 10 april 2016.
De première vindt plaats op zaterdag 10 september 2016 in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, en is daarna te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel en in Theater Swanla in Zevenhuizen. Naast trouw publiek worden in het kader van cultuureducatie ruim 2.500 basisscholieren verwacht bij de schoolvoorstellingen.
Betover jij ons met je spel, zang en/of dans, en ben je tussen 12 en 24 jaar? Kijk voor de voorwaarden op de site en schrijf je vóór 20 maart in via www.jongerentheaterquint.nl.
Quint biedt hiermee veertig jongeren uit de regio een kans om met elkaar een theatervoorstelling te maken. De jongeren zijn – samen met een professioneel team – verantwoordelijk voor alle aspecten die horen bij het maken van een theatervoorstelling.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.
Script en regie door Marnix Keeven, composities door Robin van Hilten en de choreografie is van Renate de Jong.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Van Cappellen Stichting, SYnerKri,  Gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

Het enige waar mijn dochter zich aan zal prikken, zijn de doornen van een roos. En zo zal mijn dochter heten: Doornroosje.”

2 februari 2016 –Jongerentheater Quint zoekt veertig spelers voor de familievoorstelling Doornroosje

De audities voor Doornroosje (in de vorm van gratis workshops spel, zang en dans) vinden plaats in Capelle aan den IJssel op zondag 10 april 2016.
Quint biedt hiermee veertig jongeren van 12 tot 24 jaar uit de regio een kans om met elkaar een theatervoorstelling te maken. De jongeren zijn – samen met een professioneel team – verantwoordelijk voor alle aspecten die horen bij het maken van een theatervoorstelling.
De première van Doornroosje vindt plaats op zaterdag 10 september in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, en is daarna nog te zien in Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. In het kader van cultuureducatie worden daarnaast acht schoolvoorstellingen gespeeld.
Betover jij ons met je spel en ben je tussen 12 en 24 jaar? Kijk voor de voorwaarden op de site en schrijf je vóór 20 maart in via www.jongerentheaterquint.nl.

Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.

4 januari 2016 –Allerlaatste opvoering dubbelvoorstelling van Jongerentheater Quint in Rotterdam

Op zaterdag 16 januari is nog tweemaal de dubbelvoorsteling Eeuwig zomer en De Bunker te zien in Studio De Bakkerij in Rotterdam. Daarna is het echt afgelopen.

Eeuwig zomer – Een zwarte komedie over de (on)eindigheid van de liefde
Als Mark na een fikse ruzie zijn vriendin Sophie in de stad tegenkomt, lijkt ze hem niet meer te kennen. Wanhopig wendt hij zich tot het “Riesursj Center” een schimmige firma gespecialiseerd in geheugenverlies. Sophie blijkt hem voor geweest te zijn en heeft iedere herinnering aan hem laten wissen. Om zich niet schuldig en verdrietig te hoeven voelen, besluit Mark om hetzelfde te doen. Maar halverwege krijgt hij spijt …

Eeuwig zomer wordt gespeeld door: Simon Alberts, Dion Berkvens, Willemijn de Boer, Ruben de Koning, Anouk van Niekerk en Stefan de Roo.

De bunker – Een aangrijpende voorstelling over de dramatische escalatie van een leugen
Als Lisa wakker wordt in een psychiatrische inrichting weet ze niet meer hoe ze daar beland is. Vaag herinnert ze zich nog dat ze samen met drie vrienden een verplicht survivalkamp wilde ontduiken. Op advies van hun nerdy vriend Martin lieten ze zich opsluiten in een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Na vier dagen feesten is het moment aangebroken waarop Martin ze vrij zou laten, maar hij komt die dag niet opdagen. Via een slimme truc weet Lisa te ontkomen, maar wat is er met de andere drie gebeurd?

De bunker wordt gespeeld door: Chaira Dangerman, Wilbert Eerland, Renske van Oosten, Oscar Vellinga, David Verschoor en Sonja Vonk.

De middagvoorstelling begint om 14.30 uur en de avondvoorstelling om 19.30 uur. De entree voor de dubbelvoorstelling is € 12,50 euro.

reserveer via: www.studiodebakkerij.nl

30 oktober 2015 – Scholieren ook onder schooltijd met korting naar jongerenvoorstellingen

Op donderdag 12 en vrijdag 13 november zijn de jongerenvoorstellingen Eeuwig zomer en De bunker (11+) voor het laatst te zien in Theater 222 van Hofplein Rotterdam. Het publiek krijgt twee voorstellingen te zien voor de prijs van een. Voor de pauze speelt Eeuwig zomer, een zwarte komedie over de (on)eindigheid van de liefde. Na de pauze ziet het publiek De bunker, een aangrijpende voorstelling over de dramatische escalatie van een leugen.
Speciaal voor het voortgezet onderwijs speelt Jongerentheater Quint op vrijdag de 13e onder schooltijd. Scholen reserveren via jongerentheaterquint.nl  voor slechts € 6 per bezoeker per voorstelling.
Theater 222 do 12/11 en vr 13/11 19.30 uur. Kaarten voor beide voorstellingen van 19.30 uur via hofpleinrotterdam.nl € 12,50 en € 7,50 voor scholieren met actiecode quint2015.
Voor het voortgezet onderwijs zijn de voorstellingen tot april 2016 onder schooltijd te boeken. Zo zullen alle 13 brugklassen van het Emmauscollege in Rotterdam binnenkort de voorstelling Eeuwig zomer bezoeken in het Isala Theater. Ter voorbereiding op dit theaterbezoek is een workshop ontwikkeld die de 350 brugklasleerlingen enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling volgen.

5 oktober 2015 – Jongerentheater Quint: Kom kijken en/of doe mee

Jongerentheater Quint is volop aan de bak. Kom kijken en/of doe mee: (school)voorstellingen, jongerenvoorstellingen, audities en workshops; voor elk wat wils.

Kom
kijken

De laatste twee school- en twee vrije voorstellingen in Zevenhuizen zijn vrijdag 9 en zondag 11 oktober. Daarna valt het doek voor Kinderen van Moeder Aarde (6+), een spannende voorstelling over een onmogelijke liefde in een strijd tussen twee culturen. Deze theatervoorstelling, gespeeld, gezongen en gedanst door 34 jongeren dingt mee naar de Amateur Musical Awards. Eerder ontving Quint al twee nominaties voor de AMA’s.
Dorpshuis Swanla vr 9/10 20.00 uur en zo 11/10 15.00 uur. Kaarten via jongerentheaterquint.nl
Op donderdag 12 en vrijdag 13 november gaan de jongerenvoorstellingen Eeuwig zomer en De bunker in reprise in Theater 222 van Hofplein Rotterdam. Voor de pauze speelt Eeuwig zomer, een zwarte komedie over de (on)eindigheid van de liefde. Na de pauze ziet het publiek De bunker, een aangrijpende voorstelling over de dramatische escalatie van een leugen.
Het voortgezet onderwijs is vrijdag de 13e overdag tijdens de schoolvoorstellingen welkom voor slechts € 6 per bezoeker. Scholen reserveren via jongerentheaterquint.nl.
Theater 222 do 12/11 en vr 13/11 19.30 uur. Kaarten voor de voorstellingen van 19.30 uur via hofpleinrotterdam.nl.
 
Doe mee
De voorbereidingen voor de producties van 2016 zijn ondertussen aan de gang. De audities voor de jongerenvoorstelling Pinokkio & co, waarvoor we 17 spelers met ervaring zoeken, vindt plaats op zondag 25 oktober in Capelle aan den IJssel. Voor de familievoorstelling Doornroosjedie vanaf september 2016 te zien zal zijn, worden audities in de vorm van workshops georganiseerd. Voor Doornroosje gaan we op zoek naar 40 ervaren en onervaren spelers. Meer informatie en inschrijvingen via jongerentheaterquint.nl

18 september 2015 – Kinderen van Moeder Aarde na Krimpenfestival in De Tuyter

Jongerentheater Quint treedt zaterdag 26 september om 12.50 uur op tijdens het eerste Krimpenfestival op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel. Het publiek krijgt dan een voorproefje van de theatervoorstelling Kinderen van Moeder Aarde, die op zaterdag 3 oktober om 15.00 uur en 20.00 uur te zien is in De Tuyter.
Na de school- en vrije voorstellingen in het Isala Theater is het tijd voor Krimpen aan den IJssel. De voorstelling dingt mee naar de Amateur Musical Awards en kreeg een lovende recensie van MusicalNieuws. Vrijdag 2 oktober zijn beide schoolvoorstellingen in De Tuyter uitverkocht. Vrij publiek is welkom op zaterdag 3 oktober. Kaarten kosten € 14 of € 11 tot en met 17 jaar, inclusief consumptie en garderobe. Reserveren via www.jongerentheaterquint.nl.
Kinderen van Moeder Aarde (6+) is een spannende voorstelling over een onmogelijke liefde in een strijd tussen twee culturen. Gespeeld, gezongen en gedanst door 34 jongeren uit de regio.

Marnix Keeven heeft het boek dat de veelvuldig bekroonde Thea Beckman dertig jaar geleden schreef bewerkt en het stuk geregisseerd. Keeven ontving eerder een nominatie voor de Amateur Musical Awards voor Beste Regie. Quint bracht in 2013 Hasse Simonsdochter op de planken, eveneens naar een boek van Thea Beckman en sleepte twee nominaties in de wacht. De Krimpense Isha Ferdinandus ontving voor haar vertolking van Hasse een nominatie voor Beste Vrouwelijk Hoofdrol.

Kinderen van Moeder Aarde (6+)

Zeshonderd jaar na de Derde Wereldoorlog. Terwijl in een vervuild en dor Europa opnieuw soldaten door de straten marcheren, heeft Groenland een heerlijk klimaat gekregen en een samenleving die geleid wordt door wijze vrouwen. Zonder wapens en met liefde voor de natuur. Iedereen is gelukkig. Behalve de zeventienjarige Christian, de zoon van de ‘koningin’. Zijn vader is verdwenen en hijzelf wordt verliefd op een meisje uit het volk. Dan verschijnt er een angstaanjagend ijzeren oorlogsschip uit Europa …

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van VSBFonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SYnerKri en Gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

4 september 2015 – Ruim 2000 scholieren bezoeken Kinderen van Moeder Aarde 

In het kader van cultuureducatie verwacht Jongerentheater Quint vanaf donderdag 10 september ruim 2000 scholieren bij de schoolvoorstellingen van de familievoorstelling Kinderen van Moeder Aarde (6+). Een spannende voorstelling over een onmogelijke liefde in een strijd tussen twee culturen, naar het gelijknamige boek van de veelvuldig bekroonde Thea Beckman (Kruistocht in spijkerbroek). Gespeeld, gezongen en gedanst door 34 jongeren uit de regio.

Zeshonderd jaar na de Derde Wereldoorlog. Terwijl in een vervuild en dor Europa opnieuw soldaten door de straten marcheren, heeft Groenland een heerlijk klimaat gekregen en een samenleving die geleid wordt door wijze vrouwen. Zonder wapens en met liefde voor de natuur. Iedereen is gelukkig. Behalve de zeventienjarige Christian, de zoon van de ‘koningin’. Zijn vader is verdwenen en hijzelf wordt verliefd op een meisje uit het volk. Dan verschijnt er een angstaanjagend ijzeren oorlogsschip uit Europa …

Beckman schreef dertig jaar geleden dit nog steeds actuele boek. Het is een familievoorstelling voor iedereen. Oma’s en opa’s hebben haar boeken vroeger vast (voor)gelezen, ouders kennen ze, en ook scholieren maken nog steeds boekverslagen over dit spannende verhaal.
Iedereen is welkom bij de vrije voorstellingen: vrijdag 11 september 19.30 uur is de première in het Isala Theater. Vorig jaar was de première van Jongerentheater Quint uitverkocht, dus wees er snel bij.

De voorstelling dingt mee naar de Amateur Musical Awards. De voorstelling Hasse Simonsdochter, eveneens naar een boek van Thea Beckman sleepte eerder twee nominaties in de wacht, waaronder Beste Regie.
Kinderen van Moeder Aarde is na de première te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op zaterdag 12 september 19.30 uur en zondag 13 september aanvang 15.00 uur. Reserveren via www.isalatheater.nl.
Op zaterdag 3 oktober aanvang 15.00 uur in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.
In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) zijn de laatste voorstellingen op zaterdag 10 oktober 20.00 uur en op zondag 11 oktober aanvang 15.00 uur. Reserveren voor De Tuyter en/of Dorpshuis Swanla via www.jongerentheaterquint.nl.
Kaarten kosten € 14 of € 11 (t/m 17 jaar) inclusief garderobe en consumptie.

Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.
Script en regie door Marnix Keeven, composities door Robin van Hilten en de choreografie is van Renate de Jong.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van VSBFonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SYnerKri en Gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.
Met dank aan Isala Theater, IJsselcollege en Fysiotherapie MSC.

 

2 juli 2015 – ‘De kinderen van Moeder Aarde zullen Thule beschermen’

Het theaterseizoen 2015-2016 in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel start voor Jongerentheater Quint op vrijdag 11 september met de première van Kinderen van Moeder Aarde (6+).
Om 19.30 uur gaat het doek op voor deze spannende voorstelling over een onmogelijke liefde in een strijd tussen twee culturen, naar het gelijknamige boek van Thea Beckman. Gespeeld, gezongen en gedanst door 34 jongeren uit de regio.
‘De kinderen van Moeder Aarde zullen Thule beschermen’- uit Kinderen van Moeder Aarde
De spelers hebben een intensieve repetitieperiode achter de rug. De laatste week van de zomervakantie wordt nog volop gerepeteerd en de laatste hand gelegd aan de voorstelling. Daarna bezoeken ruim 2500 scholieren de schoolvoorstellingen in het kader van cultuureducatie.
Kinderen van Moeder Aarde is te zien in het Isala Theater op vrijdag 11 en zaterdag 12 september aanvang 19.30 uur en zondag 13 september aanvang 15.00 uur. Kaarten kosten € 14 of € 11 (tot en met 17 jaar) inclusief garderobe en consumptie. Reserveren via www.isalatheater.nl
Daarna is de voorstelling te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel op zaterdag 3 oktober aanvang 15.00 en 20.00 uur.
In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) zijn de laatste voorstellingen op vrijdag 9 oktober aanvang 20.00 uur en op zondag 11 oktober aanvang 15.00 uur. Reserveren voor De Tuyter en/of Dorpshuis Swanla via www.jongerentheaterquint.nl.
Scholen reserveren voor de schoolvoorstellingen via www.jongerentheaterquint.nl.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.

 

12 juni 2015 – Eerste schoolvoorstelling Jongerentheater Quint uitverkocht

Vanaf 10 september spelen de jongeren van Quint acht schoolvoorstellingen in de regio en scholen reageren enthousiast. Kinderen en jongeren die het verhaal vertellen aan andere kinderen en jongeren. Dat is de kracht van Quint.
Kinderen herkennen zich in de verhalen en personages. Een waardevolle bijdrage aan cultuureducatie. Door een lesbrief en eventueel een spelworkshop worden de leerlingen goed voorbereid en kan na het theaterbezoek in de les een verdieping worden gemaakt.
De theatervoorstelling Kinderen van Moeder Aarde naar het gelijknamige boek van de veelvuldig bekroonde Thea Beckman wordt zowel voor basisscholieren als voor middelbare scholieren gespeeld. De schoolvoorstelling is geschikt voor leerlingen vanaf 8 tot en met 15 jaar of vanaf groep 5 tot en met de derde klas.
Het belooft een spannende voorstelling te worden over een onmogelijke liefde in een strijd tussen twee culturen. ”Zou jij strijden voor je grote liefde? Besturen vrouwen het land van de toekomst?” zijn vragen die in de lesbrief voorbij komen.
De voorstelling duurt 75 minuten en kost  € 4 per bezoeker.
Gespeeld, gezongen en gedanst door spelers van Jongerentheater Quint.

Schoolvoorstellingen
Isala Theater Capelle aan den IJssel Stadsplein 5
donderdag 10 september 2015 10.30 en 13.30 uur
vrijdag 11 september 2015 10.30 (uitverkocht) en 13.30 uur
De Tuyter Krimpen aan de IJssel Nachtegaalstraat 8
vrijdag 2 oktober 2015 10.30 en 13.30 uur
Dorpshuis Swanla Zevenhuizen (Zuidplas) Burgemeester Klinkhamerweg 86
vrijdag 9 oktober 2015 10.30 en 13.30 uur

Ter voorbereiding op het theaterbezoek en/of als inhoudelijke verdieping, is er de mogelijkheid een spelworkshop te volgen aan de hand van de voorstelling. Zo leren kinderen in een korte tijd hoe het is te werken aan een voorstelling en worden er o.a. kleine scènes gespeeld en dialogen geoefend. Kosten voor de workshop € 55 exclusief reiskosten. De workshop duurt 60 minuten en wordt aan bestaande lesgroepen aangeboden.
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder.

29 mei 2015 – Vanaf september schoolvoorstellingen voor primair en voortgezet onderwijs

De theatervoorstelling Kinderen van Moeder Aarde naar het gelijknamige boek van de veelvuldig bekroonde Thea Beckman wordt zowel voor basisscholieren als voor middelbare scholieren gespeeld. De schoolvoorstelling is geschikt voor leerlingen vanaf 8 tot en met 15 jaar of vanaf groep 5 tot en met de derde klas.
Het belooft een spannende voorstelling te worden over een onmogelijke liefde in een strijd tussen twee culturen. ”Zou jij strijden voor je grote liefde? Besturen vrouwen het land van de toekomst?” zijn vragen die in de lesbrief voorbij komen.
De voorstelling duurt 75 minuten en kost  € 4 per bezoeker.
Gespeeld, gezongen en gedanst door spelers van Jongerentheater Quint.
Scholen reserveren vanaf nu via cultuurwijzercapelle.nlsynerkri.nl of jongerentheaterquint.nl
 
Schoolvoorstellingen
Isala Theater Capelle aan den IJssel Stadsplein 5
donderdag 10 september 2015 10.30 en 13.30 uur
vrijdag 11 september 2015 10.30 en 13.30 uurDe Tuyter Krimpen aan de IJssel Nachtegaalstraat 8
vrijdag 2 oktober 2015 10.30 en 13.30 uurDorpshuis Swanla Zevenhuizen (Zuidplas) Burgemeester Klinkhamerweg 86
vrijdag 9 oktober 2015 10.30 en 13.30 uur
Ter voorbereiding op het theaterbezoek en/of als verdieping, is er de mogelijkheid een spelworkshop te volgen aan de hand van de voorstelling. Zo leren kinderen in een korte tijd hoe het is om met een dergelijke voorstelling aan het werk te gaan en worden er o.a. kleine scènes gespeeld en dialogen geoefend. Kosten voor de workshop € 55 exclusief reiskosten. De workshop duurt 60 minuten en wordt aan bestaande lesgroepen aangeboden.
 
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder.

2 oktober 2014 – Het doek valt voor De bende van rode Zora –

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober is de ontroerende en humoristische familievoorstelling De bende van rode Zora (4+) voor de allerlaatste keer te zien in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.
Eerder trad het succesvolle Jongerentheater Quint op in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel en in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Zo’n 3000 schoolkinderen zagen de voorstelling in het kader van cultuureducatie en ook de vrije voorstellingen werden goed bezocht.
De 43 spelers uit de regio maken zich klaar voor Zevenhuizen. Het doek valt definitief op maandag 13 oktober. Dan spelen, dansen en zingen de jongeren voor basisscholieren uit Zevenhuizen voor de allerlaatste keer de voorstelling naar het gelijknamige boek van Kurt Held.
Wilt u deze vrolijke voorstelling zien waarin in de steek gelaten kinderen er het beste van maken en overleven?  In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) speelt De bende van rode Zora voor het laatst op zaterdag 11 oktober aanvang 19.00 uur en op zondag 12 oktober aanvang 15.00 uur. Kaarten kosten € 13 of € 10 (tot 17 jaar). Reserveren via www.jongerentheaterquint.nl of indien nog voorradig, aan de deur vanaf een half uur voor aanvang.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren. Op zaterdag 1 november om 19.30 uur en zondag 2 november om 14.00 uur is de reprise van de jongerenvoorstellingen Beatmeisjes & Het Experiment (12+) in De Theaterschool in Rotterdam.

Klik hier voor de trailer van De bende van rode Zora

 

24 september 2014 – Jongerentheater Quint zoekt nieuwe spelers (m/v 15+) 

Dinsdagavond 7 oktober is er een open auditie in het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel voor de jongerenvoorstelling van 2015: DE BUNKER, een aangrijpende voorstelling over de dramatische escalatie van een leugen. Script en regie door Jeroen S. Rozendaal.
Vanaf 9 november wordt elke zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur gerepeteerd in Capelle aan den IJssel. Op 11 maart 2015 is de première in het Isala Theater. Er worden in het kader van cultuureducatie, naast vrije voorstellingen (12+) ook schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs gespeeld.
Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.jongerentheaterquint.nl
De jongerenvoorstellingen van 2014 Beatmeisjes & Het Experiment trokken eerder volle zalen en zijn voor het laatst te zien op vrijdag 1 november 19.00 uur en zaterdag 2 november 14.00 uur  in De Theaterschool in Rotterdam. Entree €10. Reserveren via www.hofpleinrotterdam.nl
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder. Quint ontwikkelt daarom theatervoorstellingen en betrekt jongeren bij al haar activiteiten.
Bekijk hier de trailer van Het Experiment: http://www.youtube.com/watch?v=D7le4pNXf1w

19 september 2014 – De bende van rode Zora komt naar De Tuyter –

Op vrijdag 26  en zaterdag 27 september is de ontroerende en humoristische familievoorstelling De bende van rode Zora (4+) te zien De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.
Jongerentheater Quint trad vorige week in 5 dagen 8 keer op in het Isala Theater. Zo’n 2500 schoolkinderen zagen de voorstelling in het kader van Cultuureducatie en ook de vrije voorstellingen werden goed bezocht. Het publiek reageerde enthousiast. “Het is jongerentheater Quint gelukt om de zware problematiek die Kurt Held in zijn boek verwerkte, in te pakken in een vlot verteld verhaal. Daarbij wordt de boodschap zelf niet geschuwd. Die boodschap en hoe we eigenlijk om zouden moeten gaan met mensen die het minder getroffen hebben dan de meesten van ons komt goed tot uiting.” (Musicalnieuws.nl)
De 43 spelers uit de regio maken zich klaar voor Krimpen aan den IJssel. Vrijdag spelen, dansen en zingen de jongeren tweemaal voor een aantal basisscholen. Om 19.00 uur is de vrije voorstelling en zaterdag om 15.00 uur alweer de laatste voorstelling in Krimpen aan den IJssel. Kaarten kosten €13 of €10 (tot 17 jaar). Reserveren via www.jongerentheaterquint.nl

In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) speelt De bende van rode Zora voor het laatst op zaterdag 11 oktober aanvang 19:00 uur en op zondag 12 oktober aanvang 15:00 uur.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren. Op zaterdag 1 november om 19:00 uur en zondag 2 november om 15:00 uur is de reprise van de jongerenvoorstellingen Beatmeisjes & Het Experiment (12+) in De Theaterschool in Rotterdam.
Klik hier voor de trailer van De bende van rode Zora

 

8 september 2014 – Bijna 3000 basisscholieren maken zich op voor De bende van rode Zora 
“Iedereen die honger heeft steelt!” –

In het kader van Cultuureducatie verwacht Jongerentheater Quint vanaf woensdag 10 september bijna 3000 basisscholieren bij de schoolvoorstellingen van de familievoorstelling De bende van rode Zora (4+). Een ontroerende en humoristische voorstelling naar het gelijknamige boek van Kurt Held, over hoe in de steek gelaten kinderen er het beste van maken en overleven. Gespeeld, gezongen en gedanst door 41 jongeren uit de regio met gastrollen van acteur Thijs Miedema en violist Armando Jubitana.
Natuurlijk is iedereen welkom bij de vrije voorstellingen; vrijdag 12 september 19.00 uur is de première in het Isala Theater. Vorig jaar was de première van Jongerentheater Quint uitverkocht, dus wees er snel bij.
De bende van rode Zora is na de première te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op zaterdag 13 september aanvang 19.00 uur en zondag 14 september aanvang 15.00 uur. Reserveren via www.isalatheater.nl
Op vrijdag 26 september aanvang 19.00 uur en zaterdag 27 september aanvang 15.00 uur in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel
In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) zijn de laatste voorstellingen op zaterdag 11 oktober aanvang 19.00 uur en op zondag 12 oktober aanvang 15.00 uur. Reserveren voor De Tuyter en/of Dorpshuis Swanla via www.jongerentheaterquint.nl.

Kaarten kosten €13 of €10 (tot 17 jaar) inclusief garderobe en consumptie.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren. Op zaterdag 1 november om 19:00 uur en zondag 2 november om 15:00 uur is de reprise van de jongerenvoorstellingen Beatmeisjes & Het Experiment (12+) in De theaterschool in Rotterdam.
Klik hier voor de trailer van De bende van rode Zora

 

26 augustus 2014 – De bende van rode Zora weer aan de slag; “Iedereen die honger heeft steelt!” –

Jongerentheater Quint legt de laatste hand aan deze gloednieuwe theatervoorstelling voor de hele familie (4+). Vrijdag 12 september gaat De bende van rode Zora in première in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.De spelers zijn de laatste dagen van de schoolvakantie te vinden bij de slotrepetities. Het decor is af, de kostuums gemaakt, rekwisieten verzameld en het lichtplan ligt klaar. Volgend weekend volgt de montage en daarna bezoeken ruim 3000 basisschoolkinderen de schoolvoorstellingen in het kader van Cultuureducatie.
De bende van rode Zora  naar het gelijknamige boek van Kurt Held is een ontroerende, humoristische voorstelling waarin in de steek gelaten kinderen er het beste van maken en overleven. Gespeeld, gezongen en gedanst door 41 jongeren uit de regio met gastrollen voor acteur Thijs Miedema en violist Armando Jubitana.

Kroatië, het stadje Senj in de jaren dertig. “Mijn vader is de beste violist van de hele Adriatische kust.” De twaalfjarige Branko heeft de liefste vader van de hele wereld.  Hij heeft hem pas vijf keer gezien. Als zijn moeder overlijdt, mag hij ook niet bij zijn oma blijven. “Je zult het wel merken, iedereen die honger heeft steelt!”.
Als Branko op de markt een vertrapte vis oppakt, belandt hij in de gevangenis. Maar dan verschijnt er een vrolijk gezicht met brutale, rode krullen daaromheen.

De bende van rode Zora is te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op vrijdag 12 en zaterdag 13 september aanvang 19:00 uur en zondag 14 september aanvang 15:00 uur. Reserveren via www.isalatheater.nl
De bende van rode Zora is ook te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel op vrijdag 26 september aanvang 19:00 uur en zaterdag 27 september aanvang 15:00 uur.
In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) zijn de laatste voorstellingen op zaterdag 11 oktober aanvang 19:00 uur en op zondag 12 oktober aanvang 15:00 uur. Reserveren voor De Tuyter en/of Dorpshuis Swanla via www.jongerentheaterquint.nl.
Kaarten kosten €13 of €10 (tot 17 jaar) inclusief garderobe en consumptie.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren. Op zaterdag 1 november om 19:00 uur en zondag 2 november om 15:00 uur is de reprise van de jongerenvoorstellingen Beatmeisjes & Het Experiment (12+) in De theaterschool in Rotterdam.
Klik hier voor de trailer van De bende van rode Zora

 

17 juli 2014 – Eerste voorstelling nieuwe theaterseizoen door Jongerentheater Quint –

In het Isala Theater in Capelle aan den IJssel wordt op vrijdag 12 september de eerste voorstelling van het theaterseizoen 2014–2015 gespeeld door Jongerentheater Quint.
“Iedereen die honger heeft steelt!” Of dat zo is, is te zien in de familievoorstelling De bende van rode Zora (4+), naar het gelijknamige boek van Kurt Held. Een ontroerende, humoristische voorstelling waarin in de steek gelaten kinderen er het beste van maken en overleven. Gespeeld, gezongen en gedanst door 43 jongeren uit de regio.
De spelers hebben inmiddels 23 repetitiedagen én de kostuumdoorloop achter de rug. De laatste week van de zomervakantie wordt nog volop gerepeteerd en de laatste hand gelegd aan de voorstelling. Daarna bezoeken ruim 3000 basisschoolkinderen de schoolvoorstellingen in het kader van Cultuureducatie.
 De bende van rode Zora is te zien in het Isala Theater op vrijdag 12 en zaterdag 13 september aanvang 19:00 uur en zondag 14 september aanvang 15:00 uur. Kaarten kosten €13 of €10 (tot 17 jaar) inclusief garderobe en consumptie. Reserveren via www.isalatheater.nl
De bende van rode Zora is ook te zien in De Tuyter Krimpen aan den IJssel op vrijdag 26 september aanvang 19:00 uur en zaterdag 27 september aanvang 15:00 uur.
In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) zijn de laatste voorstellingen op zaterdag 11 oktober aanvang 19:00 uur en op zondag 12 oktober aanvang 15:00 uur. Reserveren voor De Tuyter en/of Dorpshuis Swanla via www.jongerentheaterquint.nl.
 Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren. Op zaterdag 1 november om 19:00 uur en zondag 2 november om 15:00 uur is de reprise van de jongerenvoorstellingen Beatmeisjes & Het Experiment (12+) in De theaterschool in Rotterdam.

11 juli 2014 – Theaterrechten Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman verkocht –

Jongerentheater Quint heeft als eerste de theaterrechten van de klassieker Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman verworven. Uitgeverij Lemniscaat is blij dat juist jongeren dit verhaal dat bijna dertig jaar geleden werd geschreven, maar nog steeds actueel is, op de planken brengt. In 2013 speelde Jongerentheater Quint voor volle zalen Hasse Simonsochter, eveneens naar een klassieker van Thea Beckman. En met succes; twee nominaties kreeg de uitvoering van Hasse Simonsdochter van Stichting Amateur Musical Awards.
Marnix Keeven schrijft het script van Kinderen van Moeder Aarde en verzorgt vervolgens de regie. Robin van Hilten componeert de muziek en Renate de Jong maakt de choreografie. Kinderen van Moeder Aarde is vanaf september 2015 in drie theaters in de regio te zien.

Thea Beckman 
Thea Beckman (1923 – 2004) werd geboren op 23 juli 1923 in Rotterdam en begint in 1947 met het schrijven van korte verhalen voor jeugdtijdschriften. Haar eerste boek verschijnt pas in 1957 en haar echte doorbraak beleeft ze in 1973 met Kruistocht in spijkerbroek, haar eerste historische jeugdroman. Daarna volgen haar boeken en successen elkaar in snel tempo op. Haar boeken zijn nog steeds erg populair, zijn veelvuldig bekroond door kinderen én volwassenen en in meer dan tien talen vertaald. Na haar dood wordt de Bontekoeprijs (voor het beste historische jeugdboek) omgedoopt tot de Thea Beckmanprijs.

Kinderen van Moeder Aarde
“Het moest er een keer van komen: de Derde Wereldoorlog.” Is de openingszin van een verhaal over een toekomstige samenleving in het huidige Groenland, Thule, nadat de wereld bijna volledig verwoest is door een verschrikkelijke kernoorlog. In Thule hebben de vrouwen het voor het zeggen, omdat de mannen duizenden jaren gefaald hebben. Met vrouwen aan de macht wordt geleefd in harmonie met de natuur en zijn wapens verboden. De Thulenen zijn een hardwerkend, goed opgeleid en gelukkig volk. Dan komt er een expeditieschip uit het Badense Rijk. De Badeners worden geleid door mannen, zijn verregaand geïndustrialiseerd en denken dat ze dit paradijs makkelijk kunnen veroveren…
De utopie Thule mag sentimenteel en naïef overkomen, de bedoeling van Beckman is duidelijk: jonge mensen aanzetten om vragen te stellen, de juiste vragen.

Jongerentheater Quint maakt theatervoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Circa 3000 basisscholieren bezoeken jaarlijks de voorstellingen in het kader van Cultuureducatie.
Momenteel zijn de spelers volop aan het repeteren voor De bende van rode Zora (4+), de familievoorstelling die vrijdag 12 september 2014 in première gaat in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Jongerentheater Quint opent al sinds jaren het theaterseizoen in Capelle aan den IJssel.

 

26 mei 2014 – Nieuwe voorzitter en penningmeester voor Jongerentheater Quint –

Na 13 jaar als voorzitter het bestuur te hebben aangevoerd, heeft Marnix Keeven, tevens oprichter van Stichting Jongerenheater Quint, het stokje overgedragen aan Margot Wekker. Marnix Keeven heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn ‘kindje’ in goede handen achterlaat. De nieuwe voorzitter was al als bestuurslid PR en Communicatie actief, en heeft samen met Marnix aan de overdracht gewerkt. Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren. Het bestuur heeft inmiddels ook afscheid genomen van Esther Jongenelen, een oud-speler die de functie van penningmeester de afgelopen jaren met enthousiasme kundig vervulde. Haar taken zijn overgenomen door Loretta Dekker. Zij is als controller vertrouwd met alles wat met financiën te maken heeft en Jongerentheater Quint is heel blij haar als penningmeester te verwelkomen. Samen met Evelien Jacobs, secretaris is het bestuur op volle sterkte. Marnix Keeven blijft werkzaam als regisseur / scriptschrijver en zal nauw betrokken blijven als adviseur.
“Voor de komende jaren staan we voor de uitdaging om voldoende sponsoren aan te trekken. We zijn een stichting zonder winstoogmerk en afhankelijk van subsidie, sponsoren en donaties van vrienden. Een theatervoorstelling kan niet alleen worden gefinancierd door de inkomsten van de spelersbijdrage en de kaartverkoop. Hoewel alle spelers en medewerkers van productie, techniek, geluid, grime en decor op vrijwillige basis of ver onder gangbare prijzen meehelpen, blijft het nodig dat we via andere bronnen geld binnenhalen. Sponsoren zijn daarom van groot belang. We maken theatervoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Circa 3000 basisscholieren bezoeken ons  jaarlijks in het kader van Cultuureducatie. Daarnaast verzorgen we workshops en voorstellingen op scholen. Prachtig om een bijdrage te mogen leveren aan cultuureducatie en daarmee aan persoonlijke ontwikkeling.” aldus de voorzitter.
Wilt u sponsor worden of een Vriendje voor een Tientje kijk dan op www.jongerentheaterquint.nl of mail pr@jongerentheaterquint.nl.
Jongerentheater Quint voor en door jongeren.

5 mei 2014  – Jongerentheater Quint speelt voor volle zaal

Jongerentheater Quint speelde 1 mei voor een volle zaal in het Isala Theater voorlopig de laatste voorstellingen van Beatmeisjes & Het Experiment. De makers en spelers kunnen trots zijn op zichzelf. Het publiek reageerde elke voorstelling heel enthousiast op het ontroerende spel van de Beatmeisjes en op de rauwe confrontatie over onze flinterdunne beschaving tijdens Het Experiment.
Beatmeisjes is een bewerking van Jeroen Rozendaal, naar het boek van Frank Dam. “Ik ben onder de indruk. Heel goed gespeeld en prachtig hoe de verhaallijnen tot leven komen. Dit is een voorstelling die het land in kan!” Zo reageerde Frank Dam na het zien van de première.
Rozendaal schreef ook Het Experiment, gebaseerd op de gelijknamige film van Oliver Hirschbiegel, dat het publiek tot nadenken beweegt over de vraag hoe betrekkelijk beschaving eigenlijk is.
Op vrijdag 31 oktober speelt Quint de reprise in De Theaterschool in Rotterdam. De jongerenvoorstelling (12+) speelt daarna nog op 1 en 2 november. Alle voorstellingen beginnen om 19:30 uur. Entree 10 euro. Reserveren via www.hofpleinrotterdam.nl
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder. Quint ontwikkelt daarom theatervoorstellingen en betrekt jongeren bij al haar activiteiten.

 

4 april 2014  – Kaartverkoop Jongerentheater Quint loopt storm –

Nog iets minder dan drie weken te gaan tot de première van de jongerenvoorstelling Beatmeisjes & Het Experiment  (12+) en de première in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel is al helemaal uitverkocht.
Het publiek krijgt dit maal twee voorstellingen voor de prijs van één. Entree is € 10  inclusief garderobe en consumptie. Reserveer snel, want op = op.
Beatmeisjes naar het gelijknamige boek van Frank Dam, waarin hij Nederlandse zangeressen interviewt. De openhartige en soms dramatische verhalen van deze jonge zangeressen over hun successen en teleurstellingen, schetsen een levendig beeld van opgroeiende jonge vrouwen in de jaren ‘60, toen tienermuziek uitgroeide tot beat.
Het Experiment is gebaseerd op de gelijknamige film van Oliver Hirschbiegel en is een rauwe en confronterende voorstelling over machtsmisbruik en over de vraag hoe relatief beschaving eigenlijk is.
Beatmeisjes & Het Experiment (12+) wordt gespeeld, gezongen en gedanst door 16 spelers van Jongerentheater Quint, waaronder Stichting Amateur Musical Awards-genomineerde Isha Ferdinandus.
Te zien in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel:
woensdag 23 april 20:00 uur Première UITVERKOCHT
donderdag 24 april 20:00 uur
zondag 27 april 14:00 uur
donderdag 1 mei 20:00 uur
Reserveren via www.jongerentheaterquint.nl
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder. Quint ontwikkelt daarom theatervoorstellingen en betrekt jongeren bij al haar activiteiten.

 

3 april 2014  – Beatmeisjes & Het Experiment première 23 april in Isala Theater –

Jongerentheater Quint brengt vanaf 23 april twee voorstellingen voor de prijs van één: Beatmeisjes & Het Experiment.
Beatmeisjes naar het gelijknamige boek van Frank Dam, waarin hij Nederlandse zangeressen interviewt. De openhartige en soms dramatische verhalen van deze jonge zangeressen over hun successen en teleurstellingen, schetsen een levendig beeld van opgroeiende jonge vrouwen in de jaren ‘60, toen tienermuziek uitgroeide tot beat.
Het Experiment is gebaseerd op de gelijknamige film van Oliver Hirschbiegel en is een rauwe en confronterende voorstelling over machtsmisbruik en over de vraag hoe relatief beschaving eigenlijk is.
Beatmeisjes & Het Experiment (12+) wordt gespeeld, gezongen en gedanst door 16 spelers van Jongerentheater Quint, waaronder Stichting Amateur Musical Awards-genomineerde Isha Ferdinandus.
Te zien in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel:
woensdag 23 april 20:00 uur Première
donderdag 24 april 20:00 uur
zondag 27 april 14:00 uur
donderdag 1 mei 20:00 uur
Entree is 10 euro p.p. inclusief garderobe en consumptie.
Reserveren via www.jongerentheaterquint.nl
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder. Quint ontwikkelt daarom theatervoorstellingen en betrekt jongeren bij al haar activiteiten.

 

20 maart 2014  – Amateur Musical Awards live te volgen –

Maandag 24 maart is live zien of de Krimpense veertienjarige Isha Ferdinadus (Beste Vrouwelijke Hoofdrol) en Marnix Keeven (Beste Regie) hun nominaties van de Stichting Amateur Musical Awards voor Hasse Simonsdochter verzilveren. Er komt een live stream, verzorgd door United Broadcast Facilities.
De familievoorstelling Hasse Simonsdochter was afgelopen najaar te zien in het Isala Theater, de Tuyter en Swanla. Ook hebben diverse scholieren uit de regio de schoolvoorstellingen bezocht.
Hasse Simonsdochter, naar het gelijknamige boek van Thea Beckman werd gespeeld, gezongen en gedanst door veertig spelers van Jongerentheater Quint.
Marnix Keeven is naast regisseur ook scriptschrijver en schrijft momenteel voor de volgende productie De bende van rode Zora naar het gelijknamige boek van Kurt Held. Quint is daarvoor op zoek in de regio naar veertig spelers en een violist.
De AMA’s worden voor het eerst uitgereikt op het Gala maandag 24 maart 2014 in het DeLaMarTheater in Amsterdam. De stichting AMA heeft als doel het stimuleren van amateur musicaltheater in Nederland.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder.

31 januari 2014  – Jongerentheater Quint twee kansen op Amateur Musical Award – 

Marnix Keeven is net als Isha Ferdinandus (Beste Vrouwelijke Hoofdrol) doorgedrongen tot de beste vijf in zijn categorie. Hij maakt kans op de Amateur Musical Award (AMA) voor Beste Regie van de familievoorstelling Hasse Simonsdochter die afgelopen najaar in drie theaters te zien was. Hasse Simonsdochter, naar het gelijknamige boek van Thea Beckman werd gespeeld, gezongen en gedanst door veertig spelers van Jongerentheater Quint.
Marnix Keeven is naast regisseur ook scriptschrijver en schrijft momenteel voor de volgende productie De bende van rode Zora naar het gelijknamige boek van Kurt Held. Quint is daarvoor op zoek in de regio naar veertig spelers en een violist.
De AMA’s worden voor het eerst uitgereikt op het Gala maandag 24 maart 2014 in het DeLaMarTheater in Amsterdam. De stichting AMA heeft als doel het stimuleren van amateur musicaltheater in Nederland.
Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder.

18 januari 2014  – Isha Ferdinandus weer een stap dichter bij Amateur Musical Award –

De eerste nominaties voor de allereerste Amateur Musical Awards (AMA’s) zijn bekend. De Krimpense Isha Ferdinandus is doorgedrongen tot de beste 5 in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Isha speelde haar rol als de vrijgevochten Hasse Simonsdochter in de gelijknamige familievoorstelling van Jongerentheater Quint met verve.
Marnix Keeven staat op de longlist in de categorie Beste Regie. Of ook hij wordt genomineerd weten we eind januari. De AMA’s worden voor het eerst uitgereikt op het Gala maandag 24 maart 2014 in het DeLaMarTheater.
Isha deed vorig jaar voor de eerste keer mee aan de workshops bij Jongerentheater Quint. Zondag 13 april organiseert Quint wederom workshops Spel, Zang en Dans, om spelers te selecteren voor de volgende familievoorstelling. De bende van rode Zora is vanaf september te zien in het Isalatheater, de Tuyter en Dorpshuis Swanla.
De workshops zijn gratis. Kan jij rode Zora aan en ben je tussen 12 en 24 jaar, schrijf je dan  vóór 31 maart in via www.jongerentheaterquint.nl
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder.

 

9 januari 2014  – Jongerentheater Quint zoekt 40 ervaren en onervaren spelers voor De bende van rode Zora –

Voor de familievoorstelling De bende van rode Zora, die vanaf september 2014 te zien is, biedt Quint veertig jongeren van 12 tot 24 jaar uit de regio een kans om met elkaar een theatervoorstelling te maken. Daarbij zijn de jongeren, samen met een professioneel team, verantwoordelijk voor alle aspecten die horen bij het maken van een theatervoorstelling. De audities daarvoor, in de vorm van gratis workshops spel, zang en dans zijn in het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel op zondag 13 april  2014.
De bende van rode Zora is een bewerking van het gelijknamige boek van Kurt Held. Een ontroerende en humoristische voorstelling over hoe in de steek gelaten kinderen er met elkaar het beste van maken en overleven. Gespeeld, gezongen en gedanst door 40 spelers van Jongerentheater Quint.
Senj in Kroatie, 1941. “Mijn vader is de beste violist van de hele Adriatische kust.” De twaalfjarige Branko heeft de liefste vader van de hele wereld.  Hij heeft hem pas vijf keer gezien. Als zijn moeder overlijdt, mag hij ook niet bij zijn oma blijven. “Als je honger hebt, ga je maar stelen”. Als Branko op de markt een vertrapte vis oppakt, belandt hij in de gevangenis. Maar dan verschijnt er een vrolijk gezicht met brutale, rode krullen daaromheen.
Vanaf 10 mei repeteren we in Capelle aan den IJssel 30 (weekend)dagen spel, dans en zang. De regie is in handen van Marnix Keeven, Renate de Jong maakt de choreografie en Robin van Hilten schrijft alle muziek. In september en oktober 2014 spelen we in drie theaters in totaal 15 voorstellingen. De bende van rode Zora zal te zien zijn in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, Theater de Tuyter in Krimpen aan den IJssel en Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas).  Naast de voorstellingen voor vrij publiek, worden In het kader van kunsteducatie voor zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs  schoolvoorstellingen gespeeld.
De workshops zijn gratis. Kan jij rode Zora aan en ben je tussen 12 en 24 jaar, schrijf je dan  vóór 31 maart in via www.jongerentheaterquint.nl
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder.

 

3 januari 2014  – Bestuursuitbreiding bij Jongerentheater Quint –

Het bestuur van Jongerentheater Quint dat bestond uit oprichter Marnix Keeven (voorzitter) en Esther Jongenelen (Penningmeester) is 2014 ingegaan met versterking van Evelien Jacobs (Secretaris) en Margot Wekker (Communicatie). Daarmee kiest Quint voor een breder team om beter aan de doelstelling van de stichting tegemoet te komen.
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder. Quint ontwikkelt daarom theatervoorstellingen en betrekt jongeren bij al haar activiteiten.
Momenteel wordt onder professionele begeleiding hard gewerkt door 16 jongeren aan twee kleine zaalvoorstellingen. ‘Beatmeisjes’ en ‘Het Experiment’ zijn vanaf 23 april 2014 te zien in het Isalatheater.
Voor de familievoorstelling ‘De bende van rode Zora’, die vanaf september 2014 te zien is, biedt Quint 40 jongeren uit de regio een kans om met elkaar een theatervoorstelling te maken. Daarbij zijn de jongeren, samen met een professioneel team, verantwoordelijk voor alle aspecten die horen bij het maken van een theatervoorstelling. De audities daarvoor, in de vorm van workshops spel, zang en dans zijn in mei 2014.
In het kader van kunsteducatie worden voor zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs schoolvoorstellingen gespeeld.
Binnen Quint was al geruime tijd behoefte aan ondersteuning op het gebied van Educatie en PR. Deze taken zullen Evelien Jacobs en Margot Wekker op zich nemen.
Jongerentheater Quint staat met twee vermeldingen op de longlist van de Amateur Musial Awards, welke voor het eerst in maart 2014 uitgereikt worden.