Doornroosje

In september en oktober 2016 bracht Jongerentheater Quint een eigentijdse versie van Doornroosje op de planken. Een humoristische familievoorstelling over bezorgde ouders en schijnveiligheid.
Op zondag 10 april selecteerde het artistiek team tijdens gratis workshops spel, zang en dans veertig spelers uit de regio. De voorstelling werd door bijna 2500 basisscholieren bezocht in het kader van cultuureducatie. Doornroosje speelde voor vrij publiek in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, De Tuyter in Krimpen aan den IJssel, Theater Swanla in Zevenhuizen en speelde voor een uitverkocht Theater 222 in Rotterdam.
“Het enige waar mijn dochter zich aan zal prikken, zijn de doornen van een roos. En zo zal mijn dochter heten: Doornroosje.”

Er was eens … een prinsesje dat zich prikken zou aan een spinnenwiel. Maar er was ook een vader die haar beschermde. Die hoge muren liet bouwen en de beveiliging opschroefde. En die zijn dochter binnenhield. Maar welke vijftienjarige dochter luistert naar haar vader? Voorzichtig zet ze haar eerste stappen in de buitenwereld. En daar heeft onze heks jaren op gewacht.

Doornroosje werd gespeeld, gezongen en gedanst door veertig spelers van Jongerentheater Quint. Speciaal voor het basisonderwijs werden schoolvoorstellingen gespeeld. Geschikt voor iedereen vanaf groep 3. Script en regie: Marnix Keeven | Muziek en muzikale leiding: Robin van Hilten | Choreografie en dansrepetitor Renate de Jong

Foto en ontwerp: Wilbert Eerland
Jongerentheater Quint speelt Doornroosje