Spelersblog

Hoi! Welkom op de Quint spelersblog, op deze blog vertellen wij als spelers wie we zijn en wat onze rol is in de film. Mocht je nog niet weten waar de film over gaat dan zullen we het even in het kort samenvatten:

De nieuwe film van Jongerentheater Quint is Krimpen Mon Amour. De film gaat over het leven van jongeren in Krimpen aan den IJssel, en daarbij speelt liefde een grote rol. In de film zullen drie verschillende verhaallijnen door elkaar spelen. Twee neven die verliefd worden op hetzelfde meisje, twee meisjes die gevoelens voor elkaar hebben maar nog niet zo goed durven, en ouders waarvan het niet helemaal loopt zoals het hoort te lopen.

Wil je op de hoogte blijven van al onze avonturen tijdens het maken van een echte film? en wil je een geheim kijkje achter de schermen voordat de film in première gaat? Volg dan onze verhalen via de spelersblog!

Je kan ook zelf deel worden door ons te steunen via de crowdfunding. Een film maken is heel leuk maar kost wel veel tijd, passie, hard werken en helaas ook geld.  

Tessa

Hoi! Mijn naam is Tessa en ik speel Yasmine in de film.
Yasmine is een van de vriendinnen van het vriendinnen groepje op het Comenius, en allemaal zijn ze tot over hun oren verliefd op Thomas. Het is super grappig om Yasmine te spelen want ze is lekker gek net zoals ik in het echte leven achter de schermen.

Ik vindt het ontzettend leuk om in de film te spelen, vooral omdat het super gezellig is met iedereen. We maken ontzettend veel lol met elkaar, en zodra we moeten spelen kan iedereen super serieus meedoen. Het filmen zelf is ontzettend leuk maar soms ook erg vermoeiend. Het is vaak ontzettend hard werken en als je dan laat in de avond een opname hebt, wordt je daar erg moe van. Gelukkig houden we elkaar een beetje wakker door lekker gek te doen, want tja dat zijn wij nou eenmaal, LEKKER GEK!

Een kijkje bij een opnamedag

Vandaag had ik (Tessa als Yasmine) geen tekst maar ik liep op de achtergrond als een echte bokkenrijder bij het Stormpolder Vloedbos.

Het heeft wel even geduurd voordat we de scene op konden nemen, het was namelijk een hele lange tijd vloed. Dus hebben we allemaal in auto’s gezeten met de verwarming aan om ons warm te houden, en na 3 uur ongeveer konden we eindelijk gaan beginnen. Ik moest op de achtergrond als bokkenrijder gaan dansen en de zwarte kapitein (Cas: een andere speler) stond in het midden. De bokkenrijders moesten vanuit een schuine kant omhoog komen, maar omdat het nog niet droog was door de vloed, zakten we helemaal weg. Het heeft een tijdje geduurd door de vloed maar uiteindelijk waren we klaar met de scene en konden we naar huis. In de auto’s was het ontzettend gezellig. Omdat het zo warm was in de auto, was het extra koud buiten maar dat heb ik er allemaal voor over. Ik was uiteindelijk erg blij om weer warm in mijn bed te liggen, de volgende ochtend ging mijn wekker weer om half 7, maar de scene’s zijn heel mooi geworden!